Pagina's

vrijdag, juli 19, 2024

Afgelast

De Vitessevlucht voor jongen wordt afgelast. Morgen een te grijze start en atmosferisch en qua temp de verkeerde omstandigheden. Ik dacht al dat dit eraan zat te komen maar hoopte van niet. Evenzogoed denk ik de slimste beslissing voor nu. 

maandag, juli 15, 2024

Nog niet eenvoudig

Makkelijk als je het van de zijlijn volgt. Toch geloof ik dat het allemaal niet eenvoudig is. De weersomstandigheden zijn niet okee, nachten extra mand enz. Al bij al geen eenvoudig seizoen en we zien sommige liefhebbers heel duidelijk het mooie weer NIET maken terwijl we weten van hen dat ze het juist wel doen, normaalgesproken. Gelukkig ook diverse die er gewoon weer staan maar toch, het is een afwijkend seizoen!

Maatje JP klokt niet op zondag en daar waren de jongen voor de 1e keer met de afdeling mee en bleef het verlies beperkt. Bij anderen toch verliezen. Verdraaid, duivenspel is nog niet zo eenvoudig! 

maandag, juli 08, 2024

Wind funest

Zaterdag was de wind funest. De oude duiven hadden er mee te dealen maar de jongen hadden er een forse dobber aan. Ook zondag was dat nog een spelbederver voor velen hier in de contreien. 

Het is evenwel begonnen en de verliezen zijn beperkt gebleven hoor ik links en rechts. Eens die grote mand is een must en tsja, niet meedoen is ook niet altijd de beste optie.

Hier staan de contouren van het hok overeind. Ook hier "het spel op de wagen".  

maandag, juli 01, 2024

Het seizoen voor de jongen begint

Hopelijk gaat het  seizoen met de jonge duiven prettig van start. Hoewel wel signalen ontvangen over jonge duivenziektes, zijn die zover ik scherp heb minder dan andere jaren. Lessen geleerd? Betere vaccins? sterker duiven? We gaan het meemaken!

Maat JP is van een kleine ramp bespaard gebleven. Na een opleer was 's avonds de helft retour maar 's anderendaags mooi alles op 1 na retour. Die zijn gezond! Geleerd 1 voor 1 te komen en nu terug nog nieuw zelfvertrouwen geven. 

Succes alvast allen!


p.s. Wim dacht nog met me mee voor schalies... heb je nog een schalie, let me know. Ik wil graag een fraai koppel schalies samenstellen om wat Victor Vansalen schreef: schalie x schalie geeft schalies te kweken.