Pagina's

maandag, december 30, 2019

Op naar de jaarwisseling

De duiven gisteren nog uitgehad. Tussen wat vuurwerk door. Ze schrikken er natuurlijk wel van maar als het niet in de directe omgeving van het eigen hok is, dan lukt het wel om ze uit te laten en weer binnen te krijgen. Omdat het gisteren zondag was, vielen de klappen nog enigszins mee. Vandaag, morgen en nieuwjaarsdag hou ik ze binnen.

DE ZWARTE VOGEL
Ik was weer even bij de mannen in Den Haag!
Wat een zaak, wat een parel in de duivensport, zo'n verzamelpunt van en voor duivenmelkers.
Eigenlijk is zo'n plek, zo'n centrum het voorbeeld voor velen en voor veel verenigingen en afdelingen enz. Je zou meer van deze plekken willen hebben in de duivensport. Super!

Ik was er voor Zeoliet. Voorraad gehaald. Dofferhok de andere dag schoongemaakt en voorzien van een nieuwe laag. Het jonge duivenhok is inmiddels een rommeltje. Daar is een nieuwe laag hard nodig. Ik heb daar een laag zeoliet liggen naast roosters. Onder de roosters ligt kattenbakkorrel en hennepvezel gemengd, wat het superdroog en absorberend maakt.

maandag, december 23, 2019

Kerstwens

Met kerst voor de deur is het tijd voor een kerstwens.
We zitten in de donkerste periode van het jaar. Korte dagen, niet al te best weer maar er gloort licht! Voor mij persoonlijk is dat het licht wat - zoals dat wordt gezegd - in de wereld kwam door de komst van Jezus. In deze tijd kijk ik graag in de kribbe hoewel ook ik ontzettend wordt opgeslokt door de drukte en beslommeringen van alledag.

Mijn wens voor jullie lezers zijn mooie kerstdagen met degenen die je lief zijn. Licht en warmte van de liefde die je deelt met ze. De donkere dagen zijn dan snel achter je en zo komt er alleen maar meer Licht de wereld in!

woensdag, december 18, 2019

Bestuurlijk gedoe

Besturen in de duivensport is niet leuk.
inmiddels ben ik zo'n 30 jaar lid en mede omdat ik het van dichtbij wat meer mee kreeg dan gemiddeld, is het geen leuke bezigheid. Je moet eigenlijk een soort tik hebben als je er jezelf voor leent. Nu rollen we weer over de NPO voorzitter, straks weer over kiesmannen of afdelingsbestuurders. We maken onze sport zelf kapot terwijl we spreken over de teloorgang ervan. Bizar wat een gezeik men al jarenlang met elkaar in stand houdt. De beste stuurlui staan natuurlijk aan wal en ieder heeft wel een mening en uit die ook nog eens graag. Dat is met de huidige social media alleen maar makkelijker toch al een maatschappelijk dingetje.

Ik hou me er zo ver mogelijk van. Per saldo vind ik het maar triest dat we met elkaar niet bij machte zijn dit beter aan te pakken.

Op eigenhok weinig te melden. Rui ten einde. Winterrust. Dat is ook voor de baas zelf nu het best.

dinsdag, december 10, 2019

Transfer Oded

Oded wordt getransfereerd voor een kweekseizoen naar Houmes en Zoon. Hij leverde al meerdere eerste prijswinnaars (en nog meer figuranten). Nu is het de beurt om Zeeuwse kampioentjes te maken. Dat uitproberen bij een kampioenenformatie is wel het beste. De kans dat er een goede partner tegen wordt gezet is groot en als er ergens groei in een duivenkampioenenhok en -melkers zit, is dat optimaal... die worden voorlopig alsmaar beter.

Falen de nazaten, dan kun je gerust conclusies trekken.

Voor wat betreft het bonnetje, daar is nog niet op geboden.
Voor de geïnteresseerden: Ik ben er van overtuigd dat je bij grotere namen een grotere kans loopt op het meekrijgen van mindere duiven (lees gerust nog een keer).

Saarlozen uit de beste en goeie mix van deze met duiven van Joosen en Van Olmen.

woensdag, december 04, 2019

Bonnetje!

Dit jaar weer enkele bonnetjes toegezegd.
De eerste die on-line staat is die bij pv de Stormvogels:

https://auctions.toppigeons.com/Home/TppBonAuctionItem/tabid/115/auctionItemId/37036/Default.aspx

dinsdag, december 03, 2019

Dat is toch niet nieuw?!

Ik las gisteren complimenten van AS aan het adres van Frank Zwiers. Die laat kennelijk zijn vliegers laat kweken met als bijkomend voordeel een late rui het jaar nadien.
Dat is toch niet nieuw?

De fondmannen laten bewust duiven lang bijeen (scheiden soms pas 2 weken voor de koppeling) met hetzelfde doel: trage rui, het jaar nadien! Duiven blijven toch een beetje nestjes bouwen en aantutten met elkaar waardoor de rui vertraagd. Ze ruien dus laat (of het nu door kweken is of dat ze bijeen blijven zonder kweken) en dat vertaald zich idd in een latere rui, het jaar nadien.
Prachtprincipe, benut door ook nog eens voor de handel te kweken door Zwiers. Slimme kerel die meer kan met duiven dan de meeste. Ook meer handelswaarde daardoor. Knap!