Pagina's

maandag, augustus 26, 2024

1 oog dicht

Het is erg grappig om te lezen.

OP duivenmarktplaats wordt gevraagd om een oplossing voor one eye cold.

Twee melkers stuurden heel behulpzaam hun antwoord in.

Kijk je van een afstandje dan is heel leuk af te vragen of hun manier van ermee omgaan het wel echt verhelpt. 

De ene doet dit en de andere dat. 

Beiden zijn er na enkele dagen vanaf.

Als je bedenkt dat het een virusje is dat voor deze narigheid zorgt en kortstondig de luchtwegen en ogen zo irriteert dat duiven er een lichte ooginfectie door krijgen, zouden de enkele dagen die het duurt bij beide heren, ook voorbij gaan als er niets wordt gedaan. Hoogstwaarschijnlijk met hetzelfde effect!

Het wat donkerder zetten zorgt ervoor dat de prikkel die licht veroorzaakt in het oog, minder is en dus de irritatie dragelijker maakt.

Het aansteken van een rookblokje en de duiven dan daarbij in de rook laten zitten, zal irriteren en de traanbuisjes extra laten werken. Mogelijk met een bijkomend voordeel dat het hok minder schimmels etc bevat daarna die op hun beurt ook voor minder prikkels zorgen.

Aan het eind van het liedje is het gewoon een virus. Niet tegen te kuren (misschien vaccineren - wie kan dat weten?). Het ene jaar meer irritatie dan het andere jaar. Ze moeten er door heen. Je kan ze op verschillende manieren tegemoetkomen door de irritatie te proberen te verminderen. 

Hoe beter het hok, hoe minder last.

Hoe hoger de conditie, hoe sneller eroverheen.

ontlopen kunnen ze het niet...

maandag, augustus 19, 2024

Mooie vluchten

Bijzonder genoeg zijn het vanaf ca half augustus best goede vluchten. Afgelopen weekend misschien voor de iets verdere vluchten voor jongen geen optimale weersomstandigheden maar allee, het ging.

Op de nalijn mooie races, en topprestaties van tophokken. Specialisten laten ook weer zien hoe het moet. Petje af.

Hier de eerste contacten voor hokupdates voor volgend seizoen. Krijg er zin in. Eerst nog flink klussen aan mijn schuur (waar een hok deel vanuit maakt). 

donderdag, augustus 15, 2024

Beschouwen en herstart

 Is de duivensport interessant?

Is de duivensport relevant?

spannend, levensvatbaar, leuk, gedoemd te sterven in schoonheid enz enz


Het is in elk geval heel anders dan het ooit was in ons Land.

Dominantie door enkelen is van alle tijd.

Verliezen lijken erger dan ooit

Commercie ook

ook diversiteit aan ziektes.


Zomaar wat opgesomd en dat kan veel uitgebreider maar ook veel positiever!


Mijn blik is dat er volop duivensport is en in elk geval de omgang met duiven. Daar moet het eigenlijk wel om blijven draaien. 


De bouw hier kabbelt voort. DIt najaar duiven op de kooi moet lukken. Komend jaar vooral kweken voor anderen, voor mezelf en eenhoksraces en wie weet wat spelen. Eerst het hok maar goed naar mijn zin krijgen en nieuwe draai vinden op de nieuwe stek.

Voor de herstart niet gelijk een focus op de marathon maar korter werk. Kwestie van tijd voordat je rendement hebt en de aantallen duiven die ik houden wil (voor verre vluchten veel duiven nodig).