maandag, juli 09, 2012

Alsof.... alsof het allemaal niet moeilijk is?!

Alsof het uit hetzelfde flesje kwam. Zovaak gebeurt het niet in onze club dat iemand 1-2-3 speelt en afgelopen weken dus zowel ikzelf als m'n duivenmaatje Jan Piet van Egmond. We hebben er 's avonds een heerlijk ijsje op genomen!

En weet je, het lijkt alsof het niet zo moeilijk is allemaal... alsof.

De eerste van JP komt uit Scheele (Super 11)x vd Vrede, uit de besten van beiden.
De tweede van JP komt uit de 21, die zelf later die dag de 1e van Vierzon pakte x een duivinnetje van Van Oord uit z'n allerbeste koppel. JP z'n derde komt uit een doffer van mij x het beste van Cees Schroevers (Lijn van de Rocky). Mijn eerste komt uit de 915 (vorig jaar 1 MF kamp en dit jaar 2e), broer van de bovengenoemde 21 x een duivin van Laban senior uit de Gouden 63 (zelf ooit MF kamp). Ik pak beide halfbroertjes van de 915 en 21 in de prijzen... en ga zo maar door.

Het te simpel om te zeggen dat het niet moeilijk is maar uit bovenstaande kun je leren dat wij, JP en ik, de laatste jaren uit diverse opperbeste duiven bijhaalden en samen kweekten. Dat komt er een keer uit mensen!! En eenmaal dat je dit bemerkt neemt de honger naar betere duiven alleen maar toe!

Ooh zeker, de afvallers uit bovenstaande koppelingen zijn ook legio. Meer afvallers dan hetgeen er overblijft!! Maar dat is met je eigen duiven net zo. Wanneer er echter wat overblijft zijn het op z'n Duits gezegd "spitzentauben"... duiven die in het snuitje van de uitslag zitten.

Tuurlijk zijn er duiven die meer km's moeten hebben alvorens het spitsentauben zijn. Tuurlijk zijn er die als jong niet zo uit de verf komen. Vraagt u zichzelf dan niet eens af wat het rendement is van zulke??? Die gaan toch ook elke week mee en kosten toch ook elke week vracht, inleg, voer, verzorging etc.???
Meer kappen, meer investeren, ogen en oren open en bereid zijn om te veranderen!
Die grote mannen doen dat al jaren... daarom nemen ze alsmaar meer afstand van de kleine gemiddelde melker. En dat hoeft dus niet !!