FOTO'S


Mijn Limoges duivinnetje. Rechtstreeks van Jos Joosen en verkregen van een Thoolse duivenvriend. Met groot machtsvertoon won ze als jaarling het attractieconcours èn was snelste van de gehele landelijke lossing tegen 3024 duiven (middaglossing en daarmee dus overnachting in september).
In alle vroegte 07:28 was ze paraat en daarmee was ze ongeveer een uur eerder dan de opvolgende deelnemers. Lossing en vlucht met een lichte Noord Oosten wind, dus niet gekregen.

Publiciteit rondom dit concours is elk jaar beperkt omdat het geen officiële status kende. Vanaf 2014 wordt er overigens wel een landelijke uitslag van gemaakt heb ik begrepen.

Haar zusje die ik "Het Zusje" noem speelde overigens vanaf Limoges ook een kopprijs (11e in het NIC, 4 uur later!)

Later (2013) speelde De Limoges nog 2x een 1:10 prijs vanuit Cahors. 3x mee 3x op tijd!

Eind 2014 maakte Jan Breed nog een foto van dit prachtduivin. Persoonlijk vind ik die foto wat mooier omdat deze minder scherp is uitgesneden en het oog wat beter de echte kleur benaderd.

In 2015 heb ik ze klaargemaakt voor Nationaal St Vincent. Ze was ontzettend goed op dreef en stak in een bloedvorm. De aanpakker zei het gelijk toen ik haar bij inkorven in diens handen gaf. Het pakte echter anders uit. Hoewel geen overdreven zware vlucht, keerde ze niet weer. 2 weken later echter kreeg ik een telefoontje en ze bleek te zijn opgevangen in Gavere, Belgie. Gewond, gebutst en niet meer in staat te vliegen op dat moment liep ze het erf op bij een goede melker. Ik ben ze gaan halen en ben de mensen er zeer erkentelijk voor! Germain en Liliane, bedankt!
Of ze de mand nog in gaat?


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Op Koninginnedag 2011 scoorde ik voor het eerst en gelijk 2x een teletekstvermelding. De vlucht was Peronne (235 km) met een Noord Oosten wind. De 7e prijs was voor de 10-919 en de 8e plaats voor de 10-911. De 911 pakte de week voordien ook de 1e in het samenspel Hoekse Waard tegen circa 4000 duiven!

Helaas kwamen beide duiven op daarop volgende vluchten niet meer terug. Is dat pech? Is argwaan hier op z'n plaats? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Op 30 april teletekst en 2 weken later beide duiven voor altijd verdwenen. Ook dat is duivensport.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


De eerste vlucht van het jaar in 2012 pakte een geweldig krachtige doffer die ik vanaf dat moment
FARPAR, (NL 2011 - 1705967) noemde, de 1e prijs uit Duffel (80 km) en was de snelste van de lossing tegen ruim 30.000 duiven. Later pakte hij naast vele andere vroege prijzen lokaal ook nog een 1e prijs en werd Clubkampioen Vitesse in 2013.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De NL 2011 - 1705986, m'n favoriet van 2012, pakte 2x een 1e in de club een 2e en was op een zondagvlucht meermaals stampvroeg. Zijn vader was de 10-919 die op een foto hierboven de teletekstpositie pakte op Peronne. Op de voorlaatste vlucht van seizoen 2014, een rare vlucht met bovengemiddeld veel verliezen ging ook deze topper verloren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Een fotootje genomen met mijn mobiele telefoon van de 10-920; broer van de bovengenoemde 10-919. Deze 920 ging als jong 3 weken verloren maar kwam op eigen kracht terug. Was een keigoede vlieger en vooral met een kopwind paraat. Pakte in juni 2013 toen ik de beste uitslag van mijn leven speelde (lees de blogarchieven er maar op na) de 1e in de club, 6e in afdeling 5 van Peronne. Op zijn allerlaatste vlucht in 2014, Nanteuil, pakte hij op 5-jarige leeftijd weer een 10e in de afdeling. Een prachtdoffer zoals iedereen wel op z'n hok wil hebben. Mooi, goed vliegen, sterk en wijs!
Dierenarts Fernand Marien reageerde verrukt toen hij hem vastnam en ook Martin van Zon loofde deze doffer. Hoewel van eigenaar veranderd, is dat één van de zeer weinige duiven die ik graag nog eens terug zou zien maar naar mij bekend zit deze kanjer in China tegenwoordig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hier het duifkampioentje jong 2010 op nest. Gefotografeerd kort voor de verkoop van mijn vliegduiven. Een eenvoudig maar o zo gewillig diertje. Pakte als jong op de laatste vlucht vanuit Ablis een 1e in de club en scoorde het welverdiende plekje in de historie van duifkampioen Jong.


Eind 2014 zette ik mijn beste duif ooit op de foto, althans Jan Breed deed dat:


Een ontzettend fijne doffer. Geweldig in de hand en ontzettend makkelijk in de omgang. Enkele dochters wonnen al een eerste prijs en de kruisingen met de fondduiven geven veel hoop op ook erg goede duiven voor meer kilometers!

4 jongen vlogen een eerste voor me mij inmiddels en ook kleinkinderen al. Bij Bolier te Scherpenisse was een dochter al eens snelste van een vitesseconcours in afdeling Zeeland. Op Ruffec en Limoges 2015 waren het 2 kinderen van hem x Het Zusje die mijn eerste waren. Zeer hoopvol ook voor de fond.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
September 2015 was ik weer een keer op bezoek bij Jos van Olmen die bij m'n bezoek graag een fotootje maakte van ons beiden. Waar ik mijn tanden blootlag, was Jos minder scheutig dat te doen, zijn tanden waren kort ervoor getrokken en hij moest op voor een kunstgebit.
Ik ben zeer fier op de vriendschap die ik met Jos en Maria in korte tijd opbouwde. Een super duivenmelker maar bovenal een zeer fijn mens!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Onderstaande 2 foto's zijn gemaakt in februari 2016 door PigeonPics; teksten spreken voor zich.
 

 
 
 
 
Ari
Ari oftewel Leeuw heb ik als naam gegeven aan een duif die ik in 2014 als eitje aanschafte bij Bert Saarloos in het naburige Klaaswaal. Prima geholpen door Bert en een mooi koppel jongen eruit verkregen. Meerdere jaren later is ook hier de spoeling net zo dun als elders maar 1 springt er vooralsnog erg goed uit, de 391 dus oftwel Ari. In 2016 2x mee op ZLU. Van Agen mijn 2e wat een prijs bij de eerste 250 zo ongeveer zou zijn. Van Narbonne de 115e Nationaal.
In 2017 mee op Blois en met olievlekken terug. Schoongemaakt maar niet alles kreeg ik schoon. Gezet op St Vincent en hij arriveerde om 07:45 de andere morgen, zo ongeveer 230e. (Agen '16 en St Vincent '17 waren zondagvluchten).