woensdag, juli 18, 2012

Supersoakers en mega-antennes

Alsof het nog niet nat genoeg was de afgelopen tijd waren onze twee zoontjes gistermiddag aan de slag met hun grote waterpistolen, zogenaamde supersoakers. Je trekt zo'n ding vol vanuit een emmer met water en dan met een ferme duw pers je het water er met een grote straal uit.

Wat denk je?
Op een gegeven moment hebben ze ontdekt dat de openstaande ramen van het jonge duivenhok wel een uitdaging boden. Toen ik thuis kwam waren er zeker enkele handenvol met superstralen in het hok beland. Drijfnatte boel in het jonge duivenhok.... tsjonge jonge, dat ook nog!
Eigenlijk wel mooi dat die kleine kereltjes zo bezig zijn maar toch maar duidelijk gemaakt dat pappa's duifjes zo'n waterballet van een supersoaker niet kunnen waarderen!

Onze buurman die de duiven liever ziet gaan dan komen heeft gisteren een mega-antenne in diens tuin gezet. Geen lange spriet maar een heus meer-armen gevaarte met spieze etc etc. op ca 5 m hoog en een afmeting van 3x 3 zo ongeveer op ca 4 meter van 't hok.

Wonderwel schrokken de duiven er totaal niet van. Nu maar hopen dat er nooit een zal zijn die zichzelf eraan spietst. Zo wel, dan zien we weer wel. Ik heb nog een beetje vrees dat zo'n antennes nog voor stralingen zorgt, voor duiven een nadeel?? Voor m'n computerklok en m'n antennes??. Wie weet is het wel einde van de duivensport in mijn achertuin??!!
Indien iemand er ervaringen mee heeft, verneem ik dat graag.