donderdag, augustus 23, 2012

Barslechte weersverwachting a.s. weekend

Zie de link naar de voorspelling door Chavenau: http://www.pitts.be/userfiles/2012082526%20Weersverwachting%20duivenkrant%20be.pdf

en uit de digitale AD van vandaag:

Door: redactie
23-8-12 - 09:29  bron: anp

Het komend weekend kan plaatselijk zeer veel neerslag vallen, vooral in de kustprovincies. Dat meldt Meteo Consult donderdagochtend. Het weerbureau verwacht zowel zaterdag als zondag stevige regen en onweersbuien.
Binnen 48 uur kan lokaal zelfs meer dan 100 millimeter regen vallen. Dat is meer dan normaal gesproken in de hele maand valt en kan leiden tot veel wateroverlast. 'De buien kunnen in het hele kustgebied vallen, dus van Zeeland, via Zuid- en Noord-Holland tot de Waddeneilanden en Friesland', aldus een woordvoerster.

100 liter per vierkante meter is tien emmers van 10 liter, geeft ze als illustratie. Het relatief warme zeewater speelt bij de verwachte extreme regenval een grote rol. 'Hoe groter het verschil in temperatuur, hoe actiever de buien kunnen worden. Het zeewater is nu opgewarmd tot zo'n 21 graden.' In het binnenland verwacht Meteo Consult veel minder neerslag.

'Het laatste weekeinde van augustus en tevens het laatste weekeinde van de meteorologische zomer verloopt niet alleen bijzonder nat, maar ook fris met zaterdag nog een graad of 20 en zondag nog maar 18 graden.'