woensdag, augustus 15, 2012

Jongen selecteren

Van meerdere liefhebbers kreeg ik signalen dat er toch best veel aan de hand is met jongen. Kleine malaise door allerlei besmettingen etc etc. Hierdoor is de forme er niet of niet structureel bij de ploeg. Toch wordt er gekorfd.

Alhoewel afgelopen week in onze afdeling pas de eerste echte krachtmeting was, hebben de jongen al wel van alles meegemaakt. 4x 3 dgn mand al! En oef wat is de besmettingsdruk dan hoog. Voor mij staat vast dat je, zodra je ze inkorft, bloot stelt aan veel beproevingen. Ja, door de beproeving moet de standvastigheid blijken maar oei oei oei wat zit er dan veel spul tussen dat de beproeving niet of niet (gemakkelijk) doorstaat! Omdat het geen goeie zijn uiteraard maar zeker ook omdat ze gewoon veel te verstouwen krijgen.
Veel van de beproevingen zitten ‘m in de besmettingsdruk. Virussen, schimmels, bacteriĆ«n, stress en wat dies meer zij vallen massaal aan. En er iets van meepakken doen ze zeker!
Dat drukt forme en prestaties. Knap hoe de specialisten toch een goede (lees gezonde) ploeg jongen wekelijks aan de meet brengen.

Goeie worden ook wel eens ziek. Ook de goeie moeten de beproevingen doorstaan. Weerstand opbouwen kost tijd, ook voor de goeie. Misschien voor zulke minder tijd?!! Met inachtneming van het bovenstaande, handel wijs bij selectie!