zondag, oktober 28, 2012

Fris en droog weer doet goed

Het is lekker fris en droog weer. Met zon in het hok is het al snel aangenaam en het doet ze zichtbaar goed. Ze vliegen graag een half uur tot 3 kwartier en ze kiezen hoogte. Het is vliegen, dalen en naar binnen. Goede manieren moet je niet verslappen... dat is het gehele jaar rond prima.

Lekker ruimengeling, volop verse grit en een hand onkruidzaad en een hand lijnzaad extra. Ze hebben het qua eten en drinken prima hier en daar wil ik manieren voor terug, gezondheid ook en duiven die me gewoon aanstaan. Soms zit er wel eens 1 tussen die op zich alles heeft maar je op de een of andere tegenstaat. Doe er maar uit, in het seizoen heb je dit soort duiven gewoon te vaak negatief op het zicht en dat is voor de verhouding melker - duif nooit goed en komt denk ik ook niet goed.

nog enkele weken ruimengeling, dan is de boel klaar met ruien. Dan enkele weken winterregime met Matador Rust en weinig luxe. Kort daarna weer wat opvoeren en aan de kweek beginnen. 2013 komt steeds dichterbij, slapen moet je 's nachts.