donderdag, november 15, 2012

Tentoonstelling

A.s. zaterdag is er een viertallenshow in de club, voor oude duiven.
Vrijdagavond duiven zetten inclusief enkele rondjes op het Rad van Avontuur.

Zaterdagmorgen met de keurmeester (dhr Stout deze keer) keuren traditioneel erwtensoep tussen de middag en vanaf 14:00 - 15:00 gaat dan de zaal open voor publiek en de ervaring is dat vanaf 15:30 - 17:00 de boel vol zit en het rad lekker draait.

Altijd veel gezelligheid, wel veel werk op steeds dezelfde schouders, en een leuke financiele bijdrage voor de club. Dat laatste is niet een vetpot aangezien we van mening zijn als club dat er een goede prijs- inleg verhouding met zijn voor het rad. De inleg van de viertallen gaat op aan prijzengeld, de keurmeester uit de clubkas betaald. Al met al een gekende formule.

Ik zal 2 doffers en 2 duivinnen zetten. Ik heb geen beauties maar 91 tot 91,5 punt gaat wel lukken. Alle jaren zijn het dezelfden die enkele erg mooie duiven hebben. Soms een uitschieter bij iemand anders. Altijd leuk en spannend maar ook leerzaam. Er wordt op vrijdagavond en op zaterdag na afloop vaak wat gekeurd en gemolken - dat is wellicht zelfs het leukste!

In december is er dan nog een viertallenshow met de jonge duiven (die zijn immers wat later in met de rui). Blijf je in de winter ook als club op elkaar betrokken! Je ziet elkaar, aanhang en donateurs + geinteresseerden zo weer eens en over het algemeen heeft iedereen lol, de hoeveelheid gewonnen prijzen maakt daarvoor niet uit. Heb je interesse kom gerust, Karel Doormanstraat 11, naast de grote dorpskerk.