dinsdag, mei 21, 2013

Wat een geld!

De verkoop van de 530 ! duiven van Heremans bracht een enorm dikke 4 miljoen op. De jaarling Bolt maar liefst 310.000. Wat een jackpot voor Heremans en Pipa (en de KBDB).

Ik ben het met AS eens. Wat een gekkenwerk om voor een broer van Bolt 39.000 te betalen. (Bolt haalde geen eerste en vloog niet verder dan 125 km!). De man die 'm kocht, die broer, speelt in mijn afdeling. Zonder twijfel voor de handel maar zal zelf ook vast profiteren van nazaten van duiven voor de handel, in het geval die duiven even wachten moeten voordat ze naar Azie gaan. Dat doen de handelaars uiteraard allemaal wel. "wie appelen vaart, die appelen eet" is het spreekwoord immers?!
Die man, Y. Lin, weet overigens zelf ook zeer goed met duiven om te gaan. Check de uitslagen maar eens!

Pikant detail: voorlopig zitten veel van die Heremans duiven nog wel even in Belgie... de Chinese grens is immers dicht!!!!!!!!!! Wordt er mee gekweekt, mag dat van de nieuwe eigenaren? en wie gaat er met de jongen aan de haal??

En wij maar tobben met een krijgertje, aanvliegertje en een ruilertje!
Nou ja, tuurlijk schaffen we wel wat aan... de duurste was tot heden 250,- euro.

Gisteren en vandaag heb ik de maxiplaat aangedaan. Wat een vocht in het hok.
Toch doen ze het goed, zeker de doffers. Ik hoop maar dat het komend weekend wat wordt om te lossen. Voorlopig zeer matige weersberichten!

Gisteren, vandaag en morgen PS in het water en grit, mineralen en beute bak.
Een beetje snoepzaad als toegift en dat is het dan.
De jongen eten veel grit trouwens.
Nog enkele weken verduisteren en dan gaan we ook met hen aan de slag!!