woensdag, februari 05, 2014

Gewenst en ongewenst bezoek

Gisteren een bliksembezoek gehad van de keizerkampioen Midfond afdeling 5:Piet en Pieter Timmer.
Dit sympathieke duo gaf me vorig jaar op mijn vraag een zoon van hun Ploontje. Ploontje is een geweldig duivin, vloog super en kweekt super. Jongen eruit waren me wat te prijzig maar ik verzocht ze te kijken of er niet een keer een was met een blessure of zo. De doffer die ik uiteindelijk van ze kreeg had idd een vleugelblessure en voor een leuke ruil kreeg ik 'm van ze! Kijk dat zijn mooie dingen in de duivensport!
kijk maar eens op hun site: timmerduiven

In return een koppel eitjes uit het koppel waar ikzelf de MF kampioen van 2013 in onze eigen club uit kweekte. Het is een kweekkoppel of voedsterkoppel. De eerste eitjes gingen naar een kampioen in de hoeksewaard. Ze dienden als voedsterkoppel vervolgens. Omdat er 1 koppel eitjes klaar (onbevrucht) was heb ik ze een 2e keer op eitjes laten komen. Het 2e legsel nu dus naar de Timmertjes. Het koppel zelf kweekt nu als voedsters de jongen op van Oded die naar de Midfondclub van Dordt gaan (Club Med).

Er was ook ongewenst bezoek: opnieuw muizen.
Die ene muis was zeker niet teruggekomen dacht ik.
Het waren er nu zelfs 2.
Elders in de buurt moeten die diertjes zijn geboren denk ik... en nu massaal op zoek naar voedsel. Dat laatste is er natuurlijk wel in het duivenhok.
Ze hebben zeker weten geen vaste woon en verblijfplaats in het duivenhok en ik wil zeker niet dat ze dat gaan krijgen.

Extra blokjes gif verspreid, extra vallen gezet maar vanmorgen geen resultaat.
Vanavond opnieuw en nog een groter offensief.
Krijgen zal ik ze!!