maandag, juni 30, 2014

Verkeerde weerkaarten?

In het voorwoord van afdeling 5 (uitslag afgelopen weekend) staat:

Over foute gegevens gesproken; dit weekend was weer een zwarte dag voor de duivensport. De meteodienst had gegevens van een andere dag doorgestuurd voor de lossingen van zaterdag. Hierdoor werden door een aantal afdelingen duiven gelost terwijl dit niet kon. Gevolg, midfondvluchten waar de volgende dag doorgeklokt moest worden omdat er nog maar weinig duiven thuis waren.

De lossingscommissie van afdeling 5 gebruikt een ander meteostation met daarnaast veel eigen onderzoek. Nu werd exact op het juiste moment, tussen twee regenfronten in, de duiven gelost die rechttoe rechtaan naar huis vlogen.


Menselijke fout, niet gecontroleerd.
Zoals ik al schreef: je kan jezelf toch ook nog goed (laten) informeren en niet alleen op 1 bericht of 1 weersdienst afgaan? Afdeling 5 doet dat al beter, zo blijkt wel.

Er wordt wel erg makkelijk geschreven dat ze van afdeling 5 rechttoe rechtaan naar huis vlogen... was het maar zo simpel.

Het er gemakshalve maar weer zo mee afdoen is een staaltje waar onze afdeling heer en meester in is trouwens! Kijk je alleen naar de snelheden en de concoursduur, dan klopt het maar het concours was echt niet een 1 - 2tje!!