maandag, augustus 25, 2014

Quievrain verliep goed, hebben wel een bui gehad onderweg

De duiven van Quievrain kwamen naar mijn zin.
De eerste duiven in de club zitten veel eerder (de kop van de uitslag lag wel erg ver uiteen voor zo'n korte vlucht) maar eenmaal dat ze bij mij beginnen te vallen zijn ze allemaal (op 1 na) binnen een goed uur retour.
De helft ongeveer heeft onderweg een nat pak opgelopen.
Wellicht toch nog wat vroeg gelost in die zin?! Veel heeft het ze niet gedeerd maar met zo'n half verenpak is het niet zo prettig voor de dieren.

Nanteuil ging ook goed maar in de club worden nu al 4 weken op rij de prijzen volledig bepaald door de wind. Het samenspel aan de oostkant pakt alles weg. In Puttershoek klagen ze al dat er zoveel van hun duiven in Dordrecht zitten... ha ha; dat is nog een grappig.
Hemelsbreed in de West/Oost verhouding is ons samenspel gewoon niet eerlijk verdeeld.

Ik durf ook wel te beweren dat onze club niet de sterkste is van het samenspel hoor maar waar de verhouding al krom was, is het nu met straffe westenwind helemaal om te huilen!
Zodra de km's meer worden en de lossing massaal (valt samen, vanaf lossingen in Frankrijk) zie je dit extreme verschil al snel slinken. Zo zie je elk seizoen dat men in onze club kopprijzen pakt in de afdeling op verre vitesse en op midfondvluchten!!

In Dordt zitten bijvoorbeeld erg goede melkers en dito duiven maar de ligging hebben ze ook mee hoor, het is +++!
Vergeet dat aub niet! Al 3-4 weken op rij komen ze daar met grote koppels tegelijk binnen. Degene die ze het best over de antennes krijgt is man in bonus.
Kijk ze hebben ze dan ook wel, de kopduiven, zoveel is zeker.
De massa zit ook aan die kant en de wind drijft ze er heen.
Je hoort me niet mekkeren over een mindere ligging van Oud-Beijerland. Het is meer dat men de context (ligging, massa etc) een beetje begrijpt. Belangrijkste is goede duiven te hebben en zoveel mogelijk... daarmee verleg je een deel de trek van de duiven jou kant op. In OBL zijn er weinig en weinig goeie...


Vrijdag was ik nog bij een heel groot kampioen in "d'n Bels".
Klein van stuk en groot van daden. Pakt ijzersterk in het Antwerpse op de 700+km vluchten.
Ik was erg onder de indruk van de man en diens duiven. Eenvoud troef.
Geen gemekker, wel veel realiteitszin.
Binnenkort komen er van hem naar Oud-Beijerland.