dinsdag, november 11, 2014

Bonnen! en zaklamp

Het is de tijd van bonnen of "bons" zoals ze dit fenomeen noemen bij onze zuiderburen.
Sites genoeg, van (semi)commercieel tot een aparte site bij een enkele vereniging.
De onbekende lokale liefhebbers zijn vaak wel gul maar de aan hun bon gaat vaak voor weinig. De bonnen van bekendere liefhebbers gaan soms voor veel geld.

Per saldo dragen die grote liefhebbers met "naam" wel enorm veel bij aan de duivensport op die manier! Deels aan hun stand verplicht... deels ook gewoon goodwill.

Zoals bekend heb ik altijd een zwak voor Belgen. Ik zou er zo kunnen wonen! het gras is niet groener hoor maar de mentaliteit van hen spreekt me erg aan.
Wil je eens over de grens kijken en wat goed op de kop tikken via een bon?

kijk dan eens op: www.duivenspel.be
Vandaag voor de snelle beslisser is er goed materiaal te koop in de Antwerp Flying Club.
Dat is dé fondclub van het Antwerpse.

Zonder een goede zaklamp kan ik niet in deze tijd. 's morgens even gluren met een zaklamp of de duiven het goed maken en er niks geks is.
In de avond net zo. Even kijken en dan weer weg om ze niet onnodig onrustig te maken. Ik heb wel goed licht op 't hok maar als je dat aandoet komen ze al snel van hun zitplaats af.

Bij de jongen heb ik de lampen op de schakelklok.
Die wil ik graag een beetje beter bekijken en ik denk dat het een beetje voordeel heeft dat die net die paar uurtjes langer licht hebben en zich niet diep in de winter wanen.
De 2 oude duivinnen die nog achterstand in de rui hadden zitten er bij. Die ruien op deze manier volgens mij ook beter nog. Ik leerde n.m.l. altijd als je niks doet, komt de rui min of meer tot stilstand rond Sinterklaas...

Schoonpa laat de jongen elke dag uit, en dat gaat voorspoedig en er zitten enkele prachtexemplaren tussen! Ik ben erg dankbaar dat ik op die manier toch duiven houden kan.
Zelf zijn het dus de zaterdagen/ weekenden waarin de duiven mijn aandacht krijgen anders stopt het in deze tijd bij ca 5-10 minuten per dag. Wat een sport ;-( in deze tijd.