woensdag, mei 06, 2015

Polemiek en "au naturel"

Wat een polemiek in de afdeling met de NPO in Veenendaal. Er wordt schande van gesproken door velen. Het is een ongepaste manier van doen en potentieel de leden duperen is van een orde, bestuurders onwaardig.

Verenigingen willen over naar een andere afdeling.
Mogen niet, aldus een zogenaamd Beroepscollege, en dat meldt men 1 voor 12.
Verenigingen gaan toch (zowel van 12 naar 5 als enkele van 5 naar 12), en dat leidt tot represailles.
Represailles treffen dus ook (erg veel) niet betrokken leden:
Geen NK voor deze mensen van 5 en 12 en bij 12 dan ook nog maar eens de boodschap dat alles lossingsvergunningen worden ingetrokken.

Tsjonge jonge... er is flink meer wijsheid nodig en geen torenhoge echo's. Dat laatste noch van NPO, noch afdeling 12 of 5. Onderlinge wrevel tussen betrokken bestuurders nekt dit hele proces. Wees toch wijs en vraag jezelf af (en hen zelf) waarmee de leden het best mee gediend zijn!


Zaterdag kleine midfond (althans zoals het er nu naar uitziet). Pont St Maxence, ca 290 km.
Alles in principe mee. Zo ver kwamen de jaarlingen nog niet. Goed voor de ervaring en het maken van de nodige kilometers in aanloop naar een eventuele zware opdracht.
Overigens zijn de weersvoorspellingen voor zaterdag niet perse goed in N-Frankrijk en Belgie...

Alles nog au naturel, alleen Ropa B zaterdagavond/zondag trouwens en ze doen het prima naar mijn zin voor nu. Meerendeel is jaarling, was nog niet eerder weduwnaar of weduwduivin en ze hebben allemaal maar beperkt ervaring. Op de korte afstandjes tot nu toe ging het niet onaardig. Niet zo zeer het aantal prijzen maar het tempo waarop ze uiteindelijk allemaal thuiskwamen. Afgelopen zaterdag was voor mij tekenend... aan een touwtje.