vrijdag, juni 19, 2015

Bedenkelijke manier van verantwoorden door afdeling 5

Op de website van afdeling 5 gaat men inmiddels in op de foutieve lossingen van afgelopen dinsdag. Dat doet men als volgt:


Het bestuur van Afd. 5 heeft uitgebreid gesproken over de africhtingen en de lossingen.

Dat er fouten zijn gemaakt is ons wel duidelijk en dat vinden ook wij heel vervelend maar het is onomkeerbaar.

Namens het bestuur, de lossingscommissie en de vervoerscommissie bieden wij u hiervoor wel onze excuses aan.

We gaan ook geen schuldigen zoeken of aanwijzen maar we zullen er wel alles aan doen om dit soort fouten te voorkomen.

Maar…….            Er is ook een maar.

Dat er manden zijn gelost op een verkeerd tijdstip kunnen we niet voorkomen als er geen labels aan de manden zitten ! Soms zijn ook verkeerde labels gebruikt.

ØDat er manden niet gelood zijn meegegeven bleek ook toen er duiven in de auto in het middenpad liepen.

We hebben als bestuur besloten dat;

1.Alle midweekse africhtingen kunnen indien mogelijk en gewenst per samenspel gelost worden.

2.Alle africhtingen die op zaterdag worden gehouden worden gelost in 3 groepen ( Rood – Wit en Blauw ). Op de zaterdagen mogen we geen 9 lossingen houden en dat moeten we ook niet willen. We hebben ook te maken met andere afdelingen !

3.De midweekse lossingen worden in principe door de vervoerscommissie gelost, weliswaar na overleg met de lossingscommissie.

4.Alle zaterdag lossingen worden begeleid door de lossingscommissie.

5.Het zelf voldoende opleren is een manco bij heel veel liefhebbers, dat kun je in één of twee weken niet meer goedmaken en

realiseer je vooral dat er honderden op het laatste moment tot die ontdekking komen en dan massaal gaan opleren met alle risico’s van dien !

6.Vergeet vooral de gezondheid en de kwaliteit niet, ook dat zijn belangrijke factoren ! Duiven die niet of nauwelijks wegtrekken zijn er nog niet klaar voor !

7.Je hoeft niet perse vanaf de 1ste vlucht mee te doen, ons vliegprogramma voorziet er gelukkig in om tot twee keer toe later te kunnen starten !

Namens het bestuur van Afdeling 5 wensen wij u nog een fijn seizoen !


Op de één of andere manier voelt dit toch als een sneer terug aan de mensen die flink veel duiven kwijt raakten. Men wordt nog even de les gelezen...
Los van of men inhoudelijk gelijk heeft, is dat niet hoe je dat hoort te doen in deze tijd... is mijn mening. C'est le ton qui fait la musique...


Leg gewoon uit hoe dit zo heeft kunnen gebeuren en wat er aan wordt gedaan om dat in de toekomst te voorkomen. Is dat zo moeilijk? Dat je liefhebbers op eigen verantwoordelijkheid wijst, okee maar dit is niet de manier om met zoiets om te gaan heren bestuurders.
Nu geeft men de fout alleen maar toe en sneert naar de liefhebbers... kom op zeg!