dinsdag, november 10, 2015

Guur en selecteren!

Vandaag guur weer. De temperatuur valt prima mee maar het is vochtig en het waait behoorlijk. Geen weer om duiven uit te laten hoewel sommigen amper kijken naar de weersomstandigheden wat dat betreft. Kijk duiven kunnen dat prima handlen maar verstandigheid geboden.

Bij mij blijven ze vandaag vast zitten. Ruivoer met scheutje lijnzaadolie. Water met ropaB en volop grit.

Ik las in een reportage van AS over Koopman, interessant!
Persoonlijk lees ik graag allerlei reportages. Het is vaak erg veel van hetzelfde, dat wel maar tussen de regels door leer je steeds wat.

Ik heb besloten dat ik gewoon weer naar de gewenste getallen terug selecteer. Er zitten er nu nog 3-5 teveel van elk, doffers en duivinnen. Ondanks dat ik het niet allemaal weet omdat ik de duiven niet ken noch afdoende heb getest, gaan de duiven met fouten qua bouw gewoon naar ander oorden. Daar gaan we de slag niet mee winnen.
Hulp is gevraagd en nog deze maand korte metten. Alleen op eigen inzicht doe en wil ik dat niet. Waar ik bij de midfondduiven wel aardig dacht te weten welke de beste waren, heb ik toch zeker voor de marathonduiven hulp nodig. Daarbij laat ik het niet bij deze ene selecteur. Ik hoor graag de meningen van ander om persoonlijk mijn beeld bij te stellen en dan zelf de keus te maken.

De mand selecteert het best maar alleen de mand laten selecteren vind ik ook te simpel. Hoe doe je dat bij marathonduiven die zowat lopend naar huis komen op hun opleidingsvluchtjes?