donderdag, april 14, 2016

Stunten

Ze stunten wat af in de lucht. Doffers op drijven die achter hun duivin jakkeren. Het vraagt een enorme inspanning om de duivin te volgen en te dwingen tegelijk. Af en toe denk ik wel eens dat er een crash staat te gebeuren maar dan op het laatste moment gaat dat goed. Wat een acrobatiek!

Ik jaag de boel eruit waarna ze een stijf kwartier met de groep vliegen. Door de drijvende doffers en de duivinnen die nesteldrang hebben, krijg ik de boel niet aan het trainen. Dat moet dan maar na de leg.

De zwarte mais is een onbekend iets en eten ze nog niet zo driftig. Ze zijn er nog kwistig mee. De jongen echter eten het in 1x. Introductie zou eigenlijk in de winter moeten als ze eens goed honger hebben. Ook als jong geldt dan: jong geleerd, oud gedaan.
Truukje met biergist o.i.d. over het voer maakt dat ze het wel eten maar zodra er dan weer niets aan kleeft, zijn ze terug kritisch.

Zaterdag wordt niet al te best weer voorzien. Nog ff afwachten. Hier gaan i.p. alleen de doffers mee omdat de duivinnen tegen de leg aan zijn.


Zijn er nog genoeg! Als de weersvoorspelling nog minder wordt, zou het kunnen zijn dat ik alles thuis laat. Is ook het gemak van een fondploeg.