dinsdag, mei 03, 2016

De laatste had een excuus

De laatste kwam maandagmorgen, 08:51 uur stond er op de UNIKON klok. Ze had een excuus. Ik zag het gelijk. Ze heeft een crash doorgemaakt. Het lijkt erop alsof ze een draad of zoiets heeft geraakt, en wel met de hals, aan de rechterkant met name.
In eerste plaats balen voor dit duifje en in tweede instantie ook balen voor de ploeg. Als zo'n dier niet snel terug aanhaakt, wordt het zo'n duif die de ploeg met trainingen eerder doet stoppen en remt.
Deze week even aanzien of ze mee blijft kunnen gaan.

Mijn "verzorger" is terug. Schoonpa is na een revalidatie van weken weer aardig ter been. Een operatie aan de rug belette hem veel te doen en het uitlaten en voeren van m.n. de jongen hebben we anders ingevuld. Goed om 'm weer te zien en het is weer een stimulans voor beiden.

De ploeg jongen bestaat uit 23 stuks die nu buiten komen. 22 eigen kweek en 1 ruilduifje. Momenteel liggen er nog 4 die einde van de week gespeend worden. 2 uit Het zusje x doffer 425 (uit 403 Jos) en 2 uit de Limoges x doffer 429 van Jos.
In het jonge duivenhok zitten nog laatjes. 3 prachtduivinnen en 2 prachtdoffers. Deze moeten ook met de jongen mee worden opgeleerd. Al met al dus een ploeg van 31 potentiele nieuwelingen voor seizoen 2017. Ben benieuwd of we de helft overhouden en goed genoeg achten einde van dit seizoen!

PMV gevaccineerd, binnenkort pokken.