vrijdag, oktober 07, 2016

Uitwennen is altijd een moeilijk iets hier

Altijd al is het een lastig iets, het uitwennen van jongen. Op de één of andere manier is de val op het hok er één die ze moeilijk vinden. Deels door de gebouwen in de directe omgeving als ook de tuinen en het gedoe daarin van buurtbewoners. Ook nu was er wat schrik onder de nieuwe jongen. Ze bleven op diverse daken zitten, daalden met regelmaat maar de dakpannen raakten ze niet. En ze steken elkaar aan met dat schrikkerige gedoe.

De oude duiven zijn prima lokkers maar het is werkelijk al vanaf het begin hier een moeilijk item. 1 was er al een nachtje weg zelfs maar gelukkig retour. Op een gegeven ogenblik daalden ze opeens alsof ze het altijd al zo vlot deden. Gek is dat.

De rui gaat nog alsmaar door. Prima, hoe meer hoe liever, kwestie van gezondheid. De duiven die al het verst zijn beginnen al weer mooi te worden. De ergsten hebben nog stoppelnekken. De oude duivinnen legden alweer. De truuk van eitjes wegpakken na 5 dagen broeden om ze dan goed door te laten ruien werkte niet. Nu op enkele dagen broeden gooien ze opeens heel veel. Ik laat het zo.

Morgen weer Sedochol, ropaB en grit en mineralen. Moet het meer zijn? Nee, lijkt me niet. Geklooi met karnemelk? onzin als je het mij vraagt.

De bonnenverkoop van de club gaat aankomende week van start, de 14e meen ik. De 15e hebben we kampioensviering.