maandag, februari 06, 2017

Spieken

Ik spiek altijd door een kier naar de duiven. Kijken hoe ze het doen en kijk dan vooral naar gedrag... hoe ze op elkaar reageren en doen. Het leert me veel over hoe ze zijn qua karakter en waar ze hun motivatie uit halen. Handig voor nu en ook in het vliegseizoen. ACHT is meer dan DUIZEND

vanmorgen zat alles rustig te loeien en te doen. Tabakstelen erbij, schotels erin, laat ze maar rommelen. 3 koppels zitten nog vast. Die kennen hun vak prima maar anderen willen nog naar dat vak. Dus degenen die het het minst kennen krijgen de vrijheid en niet degenen die het al goed weten. Niet de omgekeerde wereld maar de beste manier om het te leren. 1 Koppel zit zelfs in het jonge duivenhok. Dat Koppel gaat pas a.s. week terug. Ik ga er dan vanuit dat diens buurman is ingeburgerd in diens vak en dat verdedigen zal. In de winter ging dat een keer mis en die duif die nu in het jonge duivenhok zit met diens duivin had de nieuweling eruit getsjoept. Niet handig maar nu de tijd om het op te lossen. Over een week hoop ik dat beide koppels dat ene vak voldoende kennen en bevechten en niet nog eens naar dat andere willen blijven gaan!

Nu vechten is beter dan straks als er eitjes zijn.
Overigens staan de schotels op een verhoging. Als er al gevochten wordt doen ze dat op de "begane grond" van het vak en zijn de eitjes op jongen veilig.

Op naar de eerste marathonvlucht: weekend van St Vincent en Pau... nog een lange weg te gaan!