zondag, mei 07, 2017

Een ervaring rijker

Gisteren weer een ervaring rijker geworden. Een prima vluchtje. De start wat minder fortuinlijk misschien maar okee, dat werd opgelost door er 1 lossing van te maken en niet in groepen. Die ene lossing is misschien nog wat gekruist met de brabanders maar wellicht dat dit meeviel. De duiven maakten uiteindelijk ruim 1200 meter in de afdeling. Hier in de club haalden we dat niet maar laten we zeggen, de duiven waren gewoon op tijd.
De mijne? Verre van. Zo'n 20 minuten na de snelle rakkers beginnen de mijne te vallen. Gelukkig wel goed, zowat elke minuut 1 en een half uur later op 2 na thuis. Dus 26 in een half uurtje! MAAR zo laat na de eerste. Ik was altijd overtuigt dat ik geen voetgangers had en ze gewoon kort na de eerste snelle duiven gewoon moesten doorkomen maar kennelijk is het toch anders.

Klassiek: fondduiven komen na de vitessers maar zo'n verschil op een afstand van 235 km bij NNO? Ik hou het er nog altijd op dat het feit dat ik ze " druk " door ze in het duister te doen zitten met de planken voor de ramen, dat dit ze conditioneel dus achterstelt. DAARBOVENOP dus de tragere interne motor (en vleugelsslag) maakt dat ze dus flink achterop komen.

Oh ja, kleinzoon Oded dan als eerste gevolgd door z'n moeder en tante (beiden uit Oded).

Ik ben content hoor, vooral door positief bericht van Marien en het feit dat ze als ze eenmaal vallen, flink door blijven komen.
Leerrijk.

Piet Kok haalt uit met een topjaarling. Pater maar fanatiek op diens territorium. JP kort erachter met 3 en beiden pakken 11/12 in het samenspel. Knap!
Meer van die goede uitslagen: verschil maak je met deze omstandigheden!!