donderdag, juli 20, 2017

Opleren

Voorlopig toch maar 1 weg. Die ene die eerder al laat kwam is gewoon retour. Stond niet op de klok maar de ring doet het wel. Ze mag de navluchten gaan doen.
Dat andere jong ben ik kwijt van het opleren met de club. Was verdraaid nog aan toe al 2x m'n eerste (voor wat het waard is) en nu dus exit.

De 2e ronde zit sinds gisteravond in de mand voor een lapje na de buien van vanmorgen. 1 die ik vorige week zag hinkelen heeft een buts opgelopen: schaafwond en blauwe plekken. Ik voelde de nieuwe stoppeltjes al en dat is dus voorlopig goed afgelopen.

Over 2 weken zijn deze latere aan de beurt om 5 vluchtjes nalijn te doen. vandaag dus lapje nr 1. Ze zaten al meermaals in de mand en alle entingen zijn gedaan: 2x PMV, Pokken en Paratyphus.

Ik heb gisteren eens geteld en als ik er grof doorbezem, dan heb ik 7-8 nieuwe doffers en 10 duivinnen nodig. Dat wordt nog krap, vooral aan de duivinnenkant. Bij de doffers zie ik het wel gebeuren mits geen verliezen meer. De 3 late doffers die er zitten mogen in principe al blijven. Die zijn van bouw allemaal een 8 en hoger en van de beste komaf. Nu nog vluchtjes doen voor de ervaring. Heel misschien moeten ze wel naar La Souteraine. Liever doe ik ze naar wat voorheen Dourdan was in Nishoek maar om voor maar 3 duiven 70 km heen en 70 terug te rijden?
Wordt vervolgd.