zondag, juli 30, 2017

Zoeken naar deelnemers

Het is zoeken naar deelnemers. Duiven die lekker in het vlees zitten, gewicht hebben opgebouwd en je uitnodigen om ze in te korven. Er gaan er 3 plus 2 naar Perpignan. Ari, de 401, en het 12je. 2 anderen tonen goed maar ik twijfel aan hun capaciteiten. Bewijzen maar. (Ervaring leert dat het bijna altijd zo is dat de twijfel wordt bevestigd... ten nadele).
Dan nog kiezen cahors en of la souteraine. Ik kies voor de laatste. Om en bij de 10 mogen erop mee. Niet als de pennenstand te gek is. Zo zijn er die 2 pennen bijna gelijk hebben gegooid bijvoorbeeld. Dat is oneerlijk. Wel een test maar oneerlijk, bewijzen dat ze het kunnen is wel erg lastig zo. Voor zaterdag groeit het nog wel wat aan maar amper een halve pen of course. Elke vleugelslag is zo het opbouwen van achterstand.

De jongen waren snel droog en fris. Een enkeling is al zover dat ze staartpennen ruien. Nog 1x mee, Pont st Maxence  zo'n 320 km voor de ervaring is echt een must vind ik. Volgend jaar dan toch verduisteren?

Overigens hadden we sowieso niet naar het westen moeten rijden? Met ZW 4-5, gisteren woeien de duiven naar Hardinxveld... getuige het feit dat dat dorp ettelijke keren op teletekst stonden. Hoezo niet eerlijk verdeeld? De mannen aldaar verdienen het hoor maar het is toch niet fair of wel? Overigens toch al zo vaak wind uit het westen!
Rij toch met zulke wind westelijker aub, dan zijn er in elk geval duiven, of meer duiven dan nu het geval was, naar een westelijker losplaats. Hardinxveld en omgeving niks minder in het nadeel maar westelijker gebied minder op achterstand gesteld!
Vreemd genoeg doen we zoiets wel met ZO wind maar niks met ZW... waarom toch?