dinsdag, augustus 29, 2017

Slecht voer

Gisteren een mooie ervaring!

We voeren bij ons in de tuin een koppeltje Turkse tortels. Ze hebben een koppel jongen in een boom, vlakbij, vandaar. We hadden een hoopje duivenvoer en een hoopje kippenvoer. Eerst lag er dat hoopje kippenvoer... ze haalden hun neus ervoor op!!!! '
Pas laat op de avond en de 2 maar af en aan vliegen zonder het kippenvoer aan te raken, legden we er een handje duivenvoer naast. Ze aten direct als dijkers dat duivenvoer op.

Optisch niks mis mee. Ruikt ook niet raar. Toch hebben ze door dat dit kippenvoer niet zo goed is denk ik. Het was in elk geval erg opvallend dat dit zo ging.
Kippenvoer was niet merkgebonden, zeg maar een "witte zak". Het is toch wel typisch en volgens mij een manier van wegzetten van inferieure kwaliteit granen.


Zaterdag was toch een kraker begreep ik. Her en der nog wat verlies. Je hebt nu en dan dit soort scheidsrechters nodig om te selecteren.

Binnenkort hier een ophaalservice: iemand haalt de uitgeselecteerde duiven in de club op. Ideaal dan kun je er gelijk een bups brengen zonder dat je die beesten zelf geweld aan hoeft te doen.