maandag, juli 23, 2018

Gaat het wel door?

Ik moet serieus overwegen of ik wel mee moet doen. Duiven komen voor geen meter naar huis. is dat omdat het fondduiven zijn? Ik vrees dat dit maar deels de reden is. Voorbeeld: oude duiven komen van Quievrain een 15 minuten na de eerste in de club en dan vallen er direct 8 in 2 minuten oftewel bijna de helft is dan ineens thuis!
Jongen komen ook matig. 1 achter. precies die ene die vorige week nog wel als laatste terugkeerde.

Senior suggereerde dat er misschien sprake was van schimmel. Iets waarover je veel leest. Ik denk dat het dat niet is of kan zijn eigenlijk maar wat het dan wel is?? De duiven tieren niet genoeg, glimmen niet genoeg en trainen matig.
Ik zie geen kans naar de dierenarts te gaan, een duivendierenarts dan. Het zou goed zijn om daar eens een oordeel van te krijgen. Misschien deze week maar niet korven en dan a.s. week alles op Cahors?
"de dood of de gladiolen" - althans... wel verstandig zijn hè?!

MAAR gaat het wel door?
Met zoveel warmte is het maar de vraag of het zaterdag a.s. wel doorgaat. Plus wat kun je er van maken... duiven gaan in deze tijd bizar laat los. Het is om half 6 licht en prima weer. Maar we lossen gerust ruim na 8 uur... snap jij het nog?

Opvallend: Duiven komen meer moe aan dan me lief is. Ze vallen het hok nou niet bepaald aan, zeg maar. Enkele doffers hebben uiteraard volop over bij thuiskomst maar kort na de vlucht zie ik dat ze er teveel weet van hebben. Niet goed, gewoon geen forme maar mij niet duidelijk wat er in de weg zit!