maandag, november 26, 2018

Uitvliegen in deze tijd & topper te koop

Het ontbreekt me aan de mogelijkheid om ze dagelijks uit te doen maar goed is het wel als je het mij vraagt. Hier zijn ze het weekend gewoon weer uit geweest en ik heb het idee dat het prima is. Ik heb in het centrum van ons dorp niet veel last van roofvogels en dus gaat het nog altijd wel naar wens wat dat betreft. Ze gaan in bad buiten en drogen op buiten of binnen, net naar believen.

Ik moet er nog een aantal uit doen en dan kies ik toch ook wel weer voor de handmatige selectie, vnml op bouw dus. De ploeg verbeterd wat dat betreft nog altijd en hoewel het niet het voornaamste is, hoeft het toch ook echt weinig uitleg als je een goede in de hand hebt en daarna een mindere. De mindere heeft op meerdere onderdelen van diens bouw gewoon ook mindere scores. Ik bedoel dan niet een platte kop ofzo maar meer balans, stuiten, spieren etc.

Daar probeer ik dan maar weer wat kritisch op te zijn.
Het leuke van ze nu en dan weer beet te hebben is dat je er van leert!
Mijn beste (voor zover dat bij mij op gaat hè) mankeren nauwelijks wat van bouw.

Bert Saarloos heeft weer een verkoop actueel staan op Toppigeons.
1 duif sowieso ertussen van de moeder van mijn Ari (de 69, uit d'n Arie). Met als vader een jonge belofte die 2x een zlu prijs binnen harkte afgelopen seizoen (Berts beste vlieger over 2018).
https://auctions.toppigeons.com/Home/TppAuctionItem/tabid/85/auctionItemId/33280/language/nl-NL/Default.aspx