Dit jaar dus een eigenaardig jaar vanwege Corona. Blij dat we eigenlijk nog een fatsoenlijk seizoen hebben kunnen maken. Graag had ik nog een ochtendlossing meegedaan. Ik zou graag de jaarlingen een ochtendlossing geven van een vlucht van ca 800 km. Dat mag ook Ruffec zijn hoor (Iets minder km's). Ook een vlucht zoals Valence vanuit de oostenlijn zou ik wel graag eens spelen.
Geleerde les is dat ervaring een rol speelt maar dat dit ook overnacht ervaring is. Duiven die voor het eerst na een dag vliegen een overnachting moeten meemaken en of daarbij moeten drinken, verteren dat allemaal anders. Toch is dat bepalend voor hoe ze een marathonvlucht doen.
Mijn visie is dat ze zover als mogelijk moeten komen op dag 1. Al dan niet met drinken (ik denk het beste van wel). Dan op dag 2 zijn de winnaars degenen die het dichtst bij zitten (en gemakkelijk op staan).
In die zin zijn de zlu duiven de sterksten: zoveel mogelijk km's op dag 1 en dan nog door op dag 2 voor het laatste stukje. Dat is een soort Iron Man (zoals bij marathons). Momenteel zijn de mijne goed voor de bordeaux en bergeracs maar wil je verder (als het zwaar is ook), dan moet er als het ware toch nog meer zlu bloed bij-in gemengd worden. Zomaar mijn ideeën hierover.
Ik weet waar ik aan werken moet om het clubke nog beter te maken.
In het begin ben ik te kwistig geweest met de duiven die ik in huis had. Leerzaam maar iets te gewaagd en dat heeft veren gekost van duiven die wel goed waren maar als het ware onnodig geofferd zijn.
Verder denk ik dat teveel mensen duiven spelen die niet voldoende in forme zijn maar nu eenmaal mee moeten omdat ze er voor zijn bestemd. Dat zet je 1-0 achter op elke uitslag!
Heb je de nalijn specialisten gezien? Dekker en Noom bijvoorbeeld in Zeeland?! Pracht werk dat lui zo kunnen domineren. De Dekkertjes zijn daar toch echt wel de mannen in bonus - al een heel seizoen!