maandag, juni 24, 2024

Niet meer leuk

Wauw wat een dominantie van Reeuwijk (en beetje Dordt). Niet leuk meer voor velen als zo'n klein deel liefhebbers zo extreem veel beter weet te presteren met hun duiven. Ze zetten velen werkelijk te kakken. Petje af voor hen of course maar vergelijken met een lokale held is amper meer reeel.

Vooral Reeuwijk haalde uit, fenomenaal. Die duiven gaan sneller en stayeren met elkaar naar Reeuwijk. Chapeau voor de melkers... maar tenenkrommend als je op "je goede vale' zit te wachten die een half uurtje later is! 

De groep Reeuwijkers doen het met massa (dan werkt dit systeem het best) maar ze hebben dan ook verhoudingsgewijs heel veel enorm goede duiven! Overtreffende trap dit.



dinsdag, juni 18, 2024

Nog wisselend op weg naar beter

Beetje wisselvallig nog maar zicht op verbetering! 

Heel bijzondere snelheden afgelopen weekend en dat is altijd zo van 'je moet ze ook dan wel hebben' maar hoe betrouwbaar de prestaties zijn, is altijd iets wat te bevragen is. Buitensporige prestaties zoals die er soms zijn, waren waarschijnlijk (?) gewoon ook met andere weersomstandigheden gezet.

Forme en kwaliteit doen het meest, hoe de wind ook staat.



woensdag, juni 12, 2024

Komend weekend niet super maar zaterdag moet lukken!

Even spiekte ik naar de voorspellingen voor komend weekend op Meteo France.

Dat gaf niet veel hoop maar een dag later keek ik opnieuw en de zaterdag lijkt vooralsnog een prima vliegdag te kunnen worden. Gelukkig maar . De zomer is er nog niet en wat hebben we er behoefte aan! Ik hoop dat het allemaal gaat lukken en het vluchten worden waar de omstandigheden niet de doorslag geven maar de kwaliteit en forme van de duiven!


 

vrijdag, juni 07, 2024

Hele week beter weer geweest

Afgelopen week was het heerlijk koel maar zonnig weer. In de zon (en zeker achter glas) enorm lekker warm zelfs. Hopelijk heeft dat vele duiven goed gedaan en kunnen we zaterdag weer vuurwerk verwachten! 

maandag, juni 03, 2024

Noordenwind is duiven kort op elkaar

Het werd pas zondag maar al bij al geen verkeerde vluchten!

Hoewel verkast enz en pas laat los, was het al bij al geen verkeerd weekend. De duiven zaten relatief kort op elkaar, zoals dat met Noordenwind altijd het geval is. De tophokken die minder pakten dit seizoen staan er wel als je de percentages beziet. Die zijn goed!

Straf dat er toch ook weer altijd duiven zijn die best enkele m/m sneller zijn dan de rest. Dat zie ik maar wat graag. 

Komend weekend de eerste overnachtfond!