dinsdag, juni 05, 2012

Wondermiddel?

Echte wondermiddelen bestaan niet.
Ik heb desalniettemin hele goede ervaringen met vlierbessen-siroop.
Eigenlijk niet perse de siroop maar bruistabletten.
Ik gebruik er 1 per pot van 2 liter en ze drinken het makkelijk.
15 bruistabletten voor een tientje bij een goede drogist of reformwinkel, Sambucol heet het.

Op internet kun je veel achtergrondinformatie vinden over dit middel.
Wetenschappelijke studies toonden al meermaals aan dat het daadwerkelijk griepvirussen te lijf gaat waardoor een griep uitblijft, of de duur ervan aantoonbaar korter is. Zo ook voor verkoudheidsvirussen en andere virussen...
Geen wonderen te verwachten maar ik ben overtuigt van de zeer goede werking ervan. Ook tegen de recente aanvallen van "jonge duiven ziekten" (adenovirose!!).

Quote van een voorlichtingssite over griep:
Ook bijzonder goed werkzaam tegen virussen is Sambucol. Het belangrijkste geneeskrachtige bestanddeel van dit natuurmiddel tegen griep is vlierbesextract. De medicinale eigenschappen van de zwarte vlier – Sambucus nigra L. – waren al 500 jaar voor Christus bekend; ze zijn beschreven door onder andere Hippocrates, Dioscorides en Plinius. Het sap van de zwarte vlierbessen werd vooral toegepast als remedie tegen verkoudheid, hoesten en infecties van de bovenste luchtwegen.
Tot voor kort was echter onbekend waaraan de vlierbes zijn positieve effecten te danken heeft.
Dr. Madeleine Mumcuoglu, een Israëlische virologe, deed er ruim twintig jaar lang onderzoek naar. Zij wist uiteindelijk de actieve bestanddelen van de zwarte vlierbes te isoleren en noemde deze AntiVirin.
Bovendien ontdekte dr. Mumcuoglu hoe AntiVirin virale infecties bestrijdt: de werkzame bestanddelen van de vlierbes gaan de vermenigvuldiging van virussen in het lichaam tegen. AntiVirin pakt het stekelvormig eiwitmanteltje – waar ieder virus door wordt omgeven – aan en voorkomt zo dat het virus in de gezonde cellen kan doordringen en zich kan vermenigvuldigen.
Sambucol is gebaseerd op dit gestandaardiseerde vlierbessenextract, en bevat daarom altijd precies de juiste hoeveelheid AntiVirin. Dr. Erling Thom, biochemicus en werkzaam aan de universiteit van Oslo, voltooide onlangs een dubbelblind, placebogecontroleerd klinisch onderzoek.
Deze studie laat compleet herstel zien bij 100% van de patiënten die Sambucol kregen toegediend. Maar ook werd de gemiddelde duur van de griep met meer dan de helft verkort. Laboratoriumonderzoek toonde bovendien aan dat de patiënten die Sambucol kregen, meer antistoffen aanmaakten dan de patiënten die een placebo kregen. Dit bevestigt dat het afweersysteem met Sambucol ook nog eens effectiever reageert.