maandag, juli 23, 2012

Raar vluchtje!

Zaterdag Pommereuil was een uitermate rare vlucht.
De duiven hadden er moeten zijn tussen 12:30 en 12:45 maar Jan Piet pakt de eerste jonge 'pas' om 12:55 en om 13:06 zit je nog bij de eerste 10 in de club (ikzelf 7e met een zusje van de 82!).

Tegen dat de duiven moesten vallen hing er een te dikke grote grijze bui tussen Dinteloord en Haringvliet en van West naar Oost vele km's. Begrijpelijk (achteraf) dat de dieren daar niet mee hebben kunnen dealen. M'n beste oude duivin kwam voorop en Oded (de 59) kwam er kort na... en wat denk je de 59 kwam door het westen oftwel via de kust, dus als het ware linksom de bui, het lichte deel in maar wel over Zeeland.

Al met al gewoon te vroeg gelost. Pa Laban meldde 's ochtends al het niet te kunnen plaatsen dat we zo snel waren gelost. In Tholen was op het moment dat onze duiven moesten vallen nog geen zon of blauw aan de lucht gezien. Later in de middag prachtig weer en geen buien meer!!

Jan Piet dus de eerste uit mijn 221 x duivin van Stefaan Lambrechts (je weet wel, met diens duiven gaat Willem de Bruijn zo hard!!). Die duivin heb ik van Stefaan gekregen nadat we achter het net vistten vorig jaar. Het is een zus van z'n 6e nat.kamp. Jonge duiven.

OP NAAR AANSTAANDE ZATERDAG