woensdag, augustus 01, 2012

èn weer een gekwetste

Gisterenmiddag lag er weer een duifje in het hok dat gekwetst was. Deze keer 2/3 van linksonder bont en blauw en de poot was af, helemaal tegen het lijfje aan. Oei oei oei, niet meer te redden. 't was niet een grote belofte voor de toekomst maar wat een pech op deze manier! Wat een malaise zeg, dat is de zoveelste al dit jaar, het lijkt maar niet op te houden.

Vandaag lekker weer, goed voor een lapvluchtje opnieuw maar het opstarten met het gezin ging wat te traag waardoor ik er niet aan toe kwam voordat m'n bus ging de duiven te pakken. Jan Piet z'n vader is wel gaan rijden met diens duiven. Hou hem maar in de gaten voor a.s. weekend, het zou wel eens kunnen knallen daar! Al 3 vd 4 weken doet ie naar de 1e of had hij 'm.

Zelf doe ik nog Morlincourt mee en dan maak ik al een grove schifting. Ik ben het jonge duivenspel beu en ze hebben al aardig wat ervaring inmiddels. Er liggen nog wat bezette zaterdagen in het verschiet waardoor ik ze niet of amper op kan wachten. Ik vind het zo langszamerhand mooi geweest.
De duivinnen nog op nest enkele nalijnvluchten spelen, nog wat jonge duiven mee voor ervaring en een prijsje. Ik ben eigenlijk een gespecialiseerde liefhebber geloof ik. Midfond is mijn spel en dat gaat dan ook met toewijding en voor de rest is dat dus een stuk minder. Het is mijn manier van doen!