zondag, augustus 19, 2012

Raar weekend!!

Wat een rare vluchten zaterdag.
Grimbergen werd bijtijds gelost, ivm de opkomende warmte.
Slim gedaan zullen velen gedacht hebben.
Echter de duiven hebben met de scherpe inversie moeten afrekenen.
Gevolg: de duiven hebben een westelijke koers aangehouden... zo erg dat Nanteuil op een drama uit is gelopen. Op zondag nog wel nakomers maar velen zijn een kwart tot de helft kwijt!! Ook Jan Piet kende veel averij.

Inversie?
Ja, er werd voor gewaarschuwd en toch is gelost.
De opkomende extreme hitte werd deze keer belangrijker geacht.

Inversie zorgt ervoor dat het zicht zodanig beinvloed wordt dat de duiven die (toch nog altijd deels) op zicht orienteren dus westelijk koersen. ZO wind erbij is dubbel raak. Denk aan het lepeltje dat je in een glas water zet. optisch komt er een knik in het lepeltje, als of het in een andere hoek in het water staat. Zo werkt inversie dus voor onze duiven. Steven van Breemen heeft er eens over geschreven. Heel verhelderend!!

Zelf heb ik ze niet op zoals aangekondigd niet op Nanteuil gezet maar alles op Grimbergen.

Jan Henk van dijk, onze computerman, een vrijgezelle gozer die veel hand en spandiensten doet voor de club pakt maar liefst 1, 2 en 9 SUPER gedaan. Hartstikke leuk !

Zelf pak ik er 16 op 28 beginnende met de 6e en 7e. De 53 en de 92 weer voorop. De 53 weer het doffertje uit m'n 221 en de duivin van Stefaan Lambrechts. De 92 is er ook wekelijks. Een halfbroertje van mijn 915 en halfbroertje van JP z'n 59 (z''n beste jaarling). Ze vlogen erg lang rond alvorens binnen te komen. De 53 deed dat dan nog wel gelijk maar de 92 lapte de boel aan z'n laars en zat vele minuten later pas binnen; wat een ergernis zoiets!

Volgende week nog eens 1x meedoen en dan geloof ik dat 't genoeg is.