dinsdag, augustus 07, 2012

Weer een lapje, Roosendaal dit keer

Vanmorgen opnieuw een lapvluchtje. Dit keer zo’n 25+ km vanuit Roosendaal. Net voor arriveren nog een bui meegepakt maar dat drukt de pret niet!
Morgen normaal regime en donderdag binnenblijven. Ik heb ze vorige week wat schraler gevoerd met Start van Matador. Ik ben een gulle voerder bij/voor de jongen. Dat helpt ze ontwikkelen vind ik. Het was de laatste weken een beetje te gek geworden en een enkeling woog simpelweg te veel. Naar a.s. zaterdag toe zal ik ze toch weer wat extra geven, de kilometers en de voorspelde Noordoostenwind zal er geen makkie van maken!

Voor Londen is het een mooi scenario alhoewel… als ze in Zeeland niet de eerste pakken doen ze iets niet goed met de NO wind. De afstand tot Oud beijerland is overigens niet 268 km maar zo’n 340.
Door ervaren melkers wordt gewaarschuwd voor de tegenwind en wordt voorzien dat de duiven zullen stranden in de golven. Zijn de golven hoog en vliegen de duiven laag over het water, dan kan het dus zijn dat ze af en aan van hoogte wisselen omdat het water dat doet… totdat ze een golf meepakken… Laten we hopen dat het meevalt.