zondag, augustus 26, 2012

Wind maakte de prijzen II

Een kleine studie van de snelheden in de rayons van afdeling 5 leert dat de duiven inderdaad allemaal aan de oostkant zaten. Rayon Goeree en rayon Rijnmond 2000 liggen hemelsbreed vergelijkbaar met Oud Beijerland. Rechtop ligt nml Vlaardingen (Van Toor) en ook Den Bommel (stoop van huizen) bijvoorbeeld.
Dat scheelt maar weinig op de Noord Zuid as.
Wat blijkt?

Onze club doet dan nog wel beter maar oei oei oei wat worden we in de afdeling weggevaagd door bijv. rayon Oost en Drechtsteden en Gouwe IJssel! Allemaal behoorlijk oneerlijk eigenlijk. Niettemin zie je daar allemaal wel toppers op kop. De besten hebben nu ook de wind (en massa) mee en dan is het blijkbaar goed oogsten voor die mannen! Rayon Rotterdam doet het verhoudingsgewijs weer erg sterk trouwens.

Onze club legt het wel volledig af tegen de oostkant van het Rayon Hoekse Waard. Dat is waar o.a. Reedijk Jongekrijg en Marijke Vink wonen. Die laatste is zelfs die kant op gaan wonen, mede vanwege de ligging zo dicht bij Dordrecht - zo wordt alom verteld.

Nou ja, je kunt er een boek over vol schrijven. We hebben maar een eigenaardige sport zo.

Ik moet denken aan een gezegde van een 'Kleijn' oud melkertje uit Tholen. Hij zei altijd:
"als het saus regent, moet je met je pannetje buitenstaan" Vrij vertaald bedoelde hij dat wanneer de omstandigheden gunstig zijn, je ze gewoon moet pakken. Je hebt dan niks aan excuses!
Dank je oude Leen, ik denk er nog vaak aan.