zondag, augustus 26, 2012

Wind maakte prijzen

Gisteren weer een overduidelijk bewijs dat de wind een enorme invloed heeft op waar de prijzen vallen. De ZW wind maakte dat wij in Oud Beijerland echt in de 'slechte hoek' zaten. De eerste prijzen vallen zo overduidelijk aan de oostkant van het rayon dat het bewijs weer werd geleverd dat de wind de prijzen maakt. De eerste 2 prijzen in de club vallen bij Theo en Bets Doolaard... nota bene ook nog eens uiterst oostelijk van het dorp, aan de dijk, dus lokaal zelfs nog de meest gunstige ligging.
Niet tegenstaande dat het gewoon de 2 dikverdiende snelste duiven van de club waren hoor maar zo gaat dat dus... De meest westelijk spelende liefhebber van de club (in Nieuw Beijerland) kwam er dus amper aan de pas.

Het ligt weer achter ons. Een snel een probleemloos verlopen vluchtje na het debacle van vorige week op Nanteuil. Nog 3 vluchten en seizoen 2012 kan in de boeken!

Het bevreemd me ten zeerste dat er niet echt wat over gepubliceerd wordt, althans niet naar de mate waarin er duiven weg zijn.

De eerste jongen van de vliegers zijn geringd. Groeien als kool. Beute bak, volle bak en een verder erg gemakkelijk regime in deze tijd doet de duiven zichtbaar goed. Ook nu worden de prijzen voor komend jaar alweer verdiend.