zondag, september 09, 2012

The day after Limoges

Wat een dag gisteren.
Het begon prachtig en de rest van de dag was het er allemaal wat onrustig van.

De melding doorbellen, anderen laten weten en nog meer bellen.
Met het gezin naar de jaarmarkt, koud terug en de drie duivinnen van Peronne kwamen in enkele minuten... dus nog meer gebel. M'n mobiel begaf het en dus gebel met andere mobiels en de vast lijn.
Afstemmen over het afslaan in Middelharnis en met het gezinnetje nog maar eens naar Zuid Beijerland, aan het haringvliet lekker badderen.
Reuze dat het kan op zo'n manier... ik waardeer het zeer dat anderen op zulke momenten al het werk verzetten, reuze bedankt! Kees Wijntje in het bijzonder die alles met het inkorfcentrum Middelharnis heeft geregeld. 6 oktober gaan we met enkelen naar de prijsuitreiking aldaar.

's avonds de BBQ van de club, als vanouds dikke prima!
Veel felicitaties en mooie verhalen ... en die worden op zo'n avond alsmaar sterker.

En vandaag een zonovergoten zondag, het seizoen zit erop.
De jongen voor Bolier, Bal en Schipper doen het goed.
Frans Bal was natuurlijk erg content dat hij nu een koppeltje uit de Limoges winnares gaat krijgen.

Aankomende week de eerste uitgeslecteerde duiven laten vertrekken en toewerken naar het gewenste aantal. Dat worden er zo'n 24-30 oude duiven voor a.s. jaar en enkele koppels voedsters die de eerste ronde van m'n beste koppels uit kunnen broeden en opkweken. Klein hok, weinig duiven dus erg strenge selectie... wat zijn er toch weinig goede duiven!!

Ik selecteer op prestatie, voorkomen en op afkomst. Als het ware degenen met de beste optelsom van deze 3 elementen verdienen het te blijven. De balans in deze 3 is ook erg van belang. Prio is en blijft toch echt wat ze hebben laten zien op de vluchten. En dat kan ALTIJD beter!

Weet iemand overigens hoeveel duiven er in totaal in Limoges zijn gelost? Brabant 2000, Zeeland en Zuid Holland hadden duiven mee, maar hoeveel in totaal???