vrijdag, oktober 05, 2012

Stand van de pennen, nog 3 en 4...

De laatste tijd neem ik 's avonds in het donker steeds enkele van m'n duiven in de hand. Ik check even wat ik er van vind. Uiteraard voorzichtig, nu ze midden in de rui zitten maar toch!
De meesten zien er gehavend uit als het gaat om de rui van de kleine veren, koppen, nekken, halzen en dekveren. De meesten die ik vast neem hebben 3 en 4 slagpennen staan. Hoe is dat bij u?
De staarten controleer ik niet zozeer maar er zitten er bij die maar 2 staartpennen hebben staan. Anderen laten wat gaten zien en gooien de staarten ook wel vlot geloof ik.

Enkele jonge duiven staan nog op meer pennen... die zullen met het koppelen mogelijk nog een pen hebben staan alhoewel ik het maar graag zie dat ze klaar zijn.

En wat worden ze mooi, nietwaar? Nieuwe veren glanzen nog optimaal!

Geeft u de duiven wel eens vitamines?
Denk dan eens aan bruistabletten zoals die voor menselijk gebruik in vele winkels (huismerk) te krijgen zijn.
Alhoewel al maanden geleden, deed ik dat vroeger wel eens: 1 bruistablet multivitamines op een drinkpot. Stukken goedkoper dan de commerciele gangbare vitamines voor duiven. En met het toch wel discutabel zijn van vitamines (zijn ze eigenlijk wel nodig??), een in mijn ogen prima en goedkoop alternatief!
Willem Mulder schreef wel eens over calcium/magnesium bruistabletten van de Lidl als goedkoop en makkelijk middel ten bate van de recuperatie na een vlucht.
Nut en noodzaak is altijd een discussie maar denk er maar eens over na!