woensdag, november 07, 2012

Hoe kan dat nou??

Vanavond kreeg ik een sms van een bevriende kampioen met de vraag waarom ik niet tussen de 1e 100 kampioenen WHZB op de Midfond sta... ik wist nog niet dat die standen bekend zijn inmiddels.

Leuk dat er meegeleefd wordt natuurlijk maar ik wist al dat 't niks zou worden.
Ook vorig jaar een kei van een MF seizoen en geen enkele kwalificatie in eindstanden WHZB of Nationale kampioenschappen. Eigenlijk is het simpel: de punten voor die kampioenschappen worden genomen uit het eerstvolgende bovenliggende spel, het rayonale spel zeg maar.
Voor mij komen die punten uit Rayon Hoekse Waard.

ECHTER, de scores die er echt toe doen (grote duivenaantallen) behaal ik in het Westelijke deel van afdeling 5. De ligging in Oud Beijerland is beroerd. Men kan hier dus 1e zitten in afdeling 5 West tegen zeg 10.000 duiven en in de Hoekse waard dat voor 3/4 tot het oostelijk deel van afdeling 5, kun je gerust buiten de 1e 10 duiven zitten tegen in totaal MINDER duiven, zeg 2500.
Dat komt per jaar vaker voor. Zure sessie, rare regels.
Narekenen leerde dat ik in 2011 en topplaats in nationale kampioenschappen gemist heb hierdoor, dat zou zomaar dit jaar ook kunnen, en misschien ook niet. Elders zal dat bij anderen gerust ook kunnen voorkomen., daar twijfels ik niet aan. Duivensport is niet perse een eerlijke sport maar daar is al zoveel over geschreven, nietwaar.  Zorgen dat ze zaterdags naar huis knallen, dat is en blijft het mooist.

Vandaag nog op bezoek geweest bij Dr Marien. Van 2 duiven was hij zeer te spreken, van 1 veronderstelde hij zelfs dat het toch werkelijk een heel goede moest zijn... spijker op de kop! En een mooi duivinnetje "zag hij ook heel graag". 1 twijfelaar had ik mee, een in mijn ogen een uiterst krachtige doffer maar m'n twijfel over die duif werd bevestigd door Dr. F... rare balans... eigenaardig dier...die gaat dus vertrekken. Verder waren duiven en mest in orde.

Op m'n vraag rade hij aan gewoon door te gaan tot de laatsten echt uitgeruid zijn met het geven van de ruimengeling... zo'n wintermengeling, waar ik wel over te spreken ben overigens! is meer voor mensen wiens duiven nog meer dan enkele weken voordat ze gekoppeld worden op een echt winterregime gaan.

19 dec zit hij weer op de Mookhoek ('s Gravendeel) bij Reedijk diervoeders.
Wellicht dat u nog een laatste check bij hem wil hebben alvorens aan de kweek te beginnen??
078-6731404 na 14:00 bereikbaar