woensdag, mei 08, 2013

Vlieggraag en profijt voor KBDB

Op eigen hok ben ik best tevree.
De doffers gaan weer wat meer en beter vliegen/trainen. Half uurtje 's morgens en een dik uur 's middags.
De jongen doen dat ook maar enkelen nog hardnekkig niet zo. 1,5 uur en langer alles uit eigen beweging. Die enkeling die kennelijk minder in het vel zit maar een half uurtje. De duivinnen trainen ook gewoon elke dag en die doen zo'n 45 minuten en stormen van de honger terug in het hok.

De pokkenenting in de nek bevalt me prima. Ik heb er niks van gemerkt en geen enkel korstje ontdekt in de nekken van de jongen. Als je het nog moet doen, de jongen enten tegen pokken, doe het gerust met een prik in de nek!

Heb je er erg in dat we met ongeveer een maand al opleer hebben voor de jongen!?
Haast je, geen excuses vinden maar redenen om je dit jaar niet af te laten drogen.

Nog even over Heremans. Het blijft toch voor de kleine man onvoorstelbaar, nietwaar? 530 duiven verkopen die na een enkele dag al op zo'n 2000,- p/st gemiddeld staan. Tig jongen verkopen vooraf, om bestellingen af te handelen voor enkele honderdduizenden euro's.
De Belgische bond, KBDB (en dus de belgische liefhebbers) vaart er overigens wel bij. Zij innen enkele procenten van zo'n verkoop. Is dat geen goed idee voor onze NPO? Of zullen we voorstellen dat de KBDB van die gelden losplaatsen aankoopt?