dinsdag, mei 07, 2013

Maar liefst 530 duiven van Heremans te koop

Zo hé, maar liefst 530 duiven in de verkoop van Leo Heremans.
Dat de man er zoveel had meldde nog nooit iemand, of las ik daar overheen??
En dat zijn natuurlijk niet allemaal goede duiven...toch?
TIP: kijk ook eens of je van de oudere duiven (2011 of ouder) kinderen of kleinkinderen terugvind. Zo niet, dan geeft dat toch op z'n minst te denken, of kweekte hij er niet mee?
Het lijkt wel of iedereen in de gloria is over die duiven, niemand met een kritische noot?

Zonder twijfels worden er (meer dan) excellente prestaties vermeld van diens duiven. Niet alleen hijzelf speelde fenomenaal maar nageslacht van vele Heremans (Ceusters) duiven pieken op vele hokken. Comb. de Kooning uit Lewedorp vloog nog een 1e provinciaal Mantes la Jolie afgelopen zaterdag in Zeeland met een Heremans duivinnetje! Geen enkele melker kan zoveel recent succes en spin off vermelden als deze... Ik las wat historie van hem, wat erg imponerend is. Een vakman zoals er weinigen zijn. CHAPEAU!!

Het is geen ras maar een sublieme verzameling... wel een erg grote!
De jongen 2013 zijn er dan nog niet eens bij... inmiddels leven we in de maand mei. 3-4 rondes of misschien wel meer van 530 duiven gekweekt??? Enkele duizenden jongen zou dat betekenen alleen al in 2013. Ik neem aan dat ze meer dan 100 eurootjes p/stuk doen, misschien wel enkele duizenden voor jongen uit de echte toppers. Dit is wel de top van commercie in onze sport als je het mij vraagt. Ik ben erg benieuwd naar de totaal opbrengst, records worden gebroken en voor lange tijd vastgezet denk ik.

De Bolt staat al op 148 duizend euro.
Een TOP (jonge) vitesse doffer...
Detail: hij speelde niet 1 eerste prijs (in regioverband dan)!!
Meneer Heremans had een arme jeugd, zo las ik. Nu wordt hij steenrijk. Het is 'm van harte gegund.


De historie gaat zich een beetje herhalen.
Vroeger toen de duivensport begon, was het een sport voor de rijken.
Hoge heren met kapitale installaties, verzorgers etc. Langszamerhand bleken echte vaklui, mannen met het bloed van duiven in eigen aderen die gasten te kunnen bevechten (soms juist met nazaten van duiven van die heren zelf). Lui met duiven-vakmanschap en tijd werden en zijn de winnaars.
Het werd van een sport voor welvarenden een sport voor arbeiders, en is dat zeer lang zo geweest (en nog wel). Hoe langer hoe meer zie je nu vermogende mensen (sommigen verwierven vermogen met de duiven - dat zijn de echte!) de top 1% uitmaken... een tiental namen in Nederland en Belgie zijn zo genoemd.

Gelukkig maar dat geld alleen nog niemand kampioen maakte.
Ik doe m'n denkbeeldige pet af voor de vaklui die winnen, chapeau!