dinsdag, november 05, 2013

Een reactie die er toe doet!!

Hier een reactie van een opiniemakende liefhebber - een dagfondkampioen uit Brabant:


Hoi Maurice,

Ja het prijspercentage kampioenschap lijkt mij ook een goede stap om de kleinere melker die uithaalt in het licht te plaatsen, maar ik ben het ook met AS eens om 2 of meerdere uitslagen te maken waarin je inzoomt op deze statistieken.

Alle data is er dus wat let Compuclub om net als Pigoenvilla om er queries overheen te leggen?
Bijv. een klassering o.b.v. prijspercentage, waarbij je direct kunt zien dat een liefhebber die 5 van de 6 duiven 1 op 10 pakt hoger scoort dan een hok met 90 mee en 30 prijzen 1 op 10.

Als je per vlucht meer statistieken geeft dan komen mensen vanzelf op heel wat meer ideeën en kun je de kampioenschappen ook zuiver maken. Wellicht ook 1 officieel kampioenschap, maar daarnaast allerlei varianten waarbij je zelf kunt bepalen waar je op wilt scoren. Reken maar dat mensen trots zijn als ze iemand verslaan die er 100 mee heeft en zij maar 5. En dit geeft de sport ook een boost. Het is veel leuker om te zien dat je bij een hoog prijspercentage, maar net geen kop jezelf toch bij de eersten kan scharen. Veel mensen kunnen of hebben geen tijd om een uitslag te lezen en dat hef je hiermee op.

Ik denk wel dat je voor iedereen de charme erin moet houden, want als je de kans krijgt om met 100 te spelen is de aankomst een lust voor het oog. Daarentegen moet je ook heel wat ervoor doen om zo’n kolonie te onderhouden. Dus ieder zijn plezier, maar met de huidige technologie alles inzichtelijk maken.