donderdag, mei 22, 2014

(Dag)fond start dit weekend

Dit weekend start de dagfond. Elder misschien al een weekje eerder?! o.a. in Zuid Holland pas dit weekend. Het zou toch fraai zijn als dat nu eens gelijk werd getrokken zeg. Ik heb er geen benul van wat de motivatie toch kan zijn om als afdeling er maar van te willen afwijken... u wel?

Velen keken er naar uit omdat ze het de mooie vluchten vinden.
De grote of zware fondvluchten volgen binnenkort... de melkers die dat spelen doen nu nog rustig aan en bouwen rustig en gestaag aan de forme om over enkele weken te kunnen presteren op hun best.

Er zijn wel eens melkers die alsmaar zeggen "ja joh, de mooie vluchten komen nog... rustig aan".
Veel ervan sussen zichzelf voornamelijk denk ik dan.
Gezonde duiven kunnen prijsvliegen denk ik. Ook gezonde fondduiven moeten zich laten zien. Nee niet de kopprijzen wellicht maar die moeten gewoon vlot naar huis komen!
Als een kampioen het zegt heeft het een andere betekenis dan wanneer iemand het zegt die niet 1-2-3 tot die categorie gerekend kan worden!

Ik speel ze alleen Peronne.
Kwestie van specialiseren is het eigenlijk maar daarbij zijn alle geplande prive druktes van aanstaande zaterdag (wat klussen en een afzwemmertje) niet gebaat bij een hele zaterdag duiven-duiven-duiven. Kwestie van keuzes maken!
Later dit seizoen zal ik er nog wel enkele op de dagfond zetten... Bourges nog maar even niet!

Ik ben benieuwd of de grote namen kunnen pieken. Ik denk dat het meevalt gezien de windverwachting!
Ze maken meer kans met zwaar weer. Hun duiven kunnen dan langer een hoog tempo aanhouden tegenwind dan dat ze voor de wind andermans duiven losschudden!