vrijdag, oktober 31, 2014

Heerlijke herfst

was het gisteren nog grijs en nat, vandaag genieten we van een heerlijke herfstdag. De hokken zijn weer schoongemaakt en de alles zit in het daarvoor bestemde deel van het hok.
De eerste ruiming is ook weer gedaan. Duiven die best okee waren maar me eigenlijk altijd negatief in beeld waren. Op een gegeven moment moet je die ruimen. Houd je die wel, dan blijven ze als het ware altijd opvallen op een manier die je niet wil. In de hand en qua stamboom prima hoor maar ze hebben gewoon niet die x-factor. En zulke moet ik toch echt gewoon hebben!

Ik ben geen schone melker en het was hoogste tijd deze keer. Een kliko en nog zakken rommel eruit. Pfff wat een gedoe. Gelukkig weer erg netjes nu.
Dettol gespoten en dan ruikt het weer heerlijk.

2 van de voedsterduivinnen moeten nog een beetje beter ruien. Ik hou ze bij de jongen omdat daar de lamp aanblijft van ongeveer half 7 tot half 7. Ik kan ze dan zelf zien en voeren smorgens en als het moet savonds weer.
Ik denk dat het voor de laatjes ook prima is en kan.

De laatjes gaf ik allemaal een tabletje tegen het geel. Een drupje tegen luis en allemaal 2 knijpringen, 1 oranje en 1 met mijn tel.nr.
Verder komen ze in een hok waar de mest nog ligt van hun voorgangers. Opbouwen maar die immuniteit