donderdag, oktober 30, 2014

Grijs, grauw en zeiknat

Een dag als gisteren is eigenlijk wel één van de slechtste die je kan hebben voor een fijn (hok)klimaat. Lang mistig, weinig wind en eenmaal dat de mist is opgetrokken nog motregen en hooguit een korte tijd wat blauw aan de lucht om daarna weer dicht te trekken.
Een luchtvochtigheid zo hoog als in een emmer water... pfff ik kijk al weer uit naar het weekend waarin zonnig weer wordt voorzien. Het is niet de temperatuur maar het vocht wat niet prettig is.

Overigens zie ik het snel genoeg in het hok en aan de duiven maar andersom ook. Bij een korte tijd zon en wind gaat het heel snel naar beter!
Daarnaast ben ik van mening dat een duif er op een andere manier mee omgaat en minder 'last' van heeft dan ik dat heb. Daarbij maakt het ze ook gewoon sterk. Degenen die er het snelst minder uit gaan zien bij deze omstandigheden kunnen naar mijn idee in volle zomer ook niet de sterksten zijn.

Zo'n beetje alle kampioenschappen staan gepubliceerd.
Het is een woud aan soorten waar een leek geen wijs meer uit kan.
Er zijn mensen die in het ene kampioen zijn en in het andere met ogenschijnlijk dezelfde disciplines op een lagere trede staan. Snap jij het?
Men houdt het graag in stand; besturen en bestuurtjes van diverse clubs, competities etc. Het is mij allemaal best maar ik denk dat het per saldo onze sport niet sterker of toekomstbestendiger maakt.

In alle gevallen een dikke proficiat aan degenen die op het erepodium mogen staan! Je kunt zeggen wat je wil maar zij staan er op en de meesten niet. En waarom staan ze er? Echt alleen maar omdat ze het beter deden dan de anderen. Vele jaren dezelfde namen en gezichten is geen toeval.
Sta je er niet, ga dan eens te rade bij één of meerdere van hen!

Verkopen te over weer. Inmiddels zijn de professionele sites niet meer op 1 hand te tellen. Pas toch aub op met het kopen van deze tweedehandsjes! Duiven van enkele jaren oud zijn veelal niet de besten gebleken. Proberen is het waard denken vele kopers.
Ik vind de bedragen voor "proberen" werkelijk van de zotte. Dan probeer ik echt liever jongen. Voor vergelijkbare bedragen heb je er dan meer en naar mijn idee ook meer kans!