maandag, oktober 13, 2014

Verkoop Vd Wouwer & stand van zaken

Een grote naam (vooral dankzij PIPA de laatste jaren - deels zeker ook vanwege superprestaties) is Gaston vd Wouwer uit Berlaar. Hij verkoopt semi-totaal en dat zijn op Pipa 14 lots van meer dan 20 stuks. Tellen we even mee hoeveel duiven dit betreft? pffff.
Net als bij Heremans destijds steekt men een karrevracht extra duiven in deze verkoop. Volgens mij had de man echt zoveel duiven niet zitten, die "Stonne".
Het is hoe het tegenwoordig gaat zeker? Totaal verkopen is zeker niet altijd meer echt totaal èn rap voordat de verkoop is wordt het aantal duiven enorm vermenigvuldigd. Het geeft te denken.

Money money money, meer meer meer.

De jongen hier raken in het laatste stadium van de rui.
Enkelen zijn al helemaal mooi en hebben dan ook al de laatste pen gestoten.
Degenen die nog het meest moeten ruien staan op 3 pennen nog.
Ondanks dit vliegen ze ruim een uur. Het was dan ook heerlijk vliegweer afgelopen weekend (zaterdag na die buien).

De voedsters gaf ik lijnzaadolie en 2 schepjes babymelkpoeder op ongeveer een kilo.
Ik zal dat eens om de dag doen de komende weken; proberen. De jongen zijn nu 10-12 dagen en de kleurtjes worden langzamerhand zichtbaar. 1 rode of vale zie ik ertussen zitten.
Oded moet ook even voedsteren. Ik heb er 1 jong bij liggen, geen 2. Kwestie van niet belasten en eerder de restant van de rui laten volbrengen. Ik wil de jongen over 2 weken (1,5) met de duivinnen spenen. Hierdoor kunnen de duiven die ik wil spelen volgend jaar (2 van de voedsterduivinnen) en Oded toch nog fatsoenlijk uitruien.