zondag, oktober 26, 2014

Wassen

Iedereen weet dat een bad belangrijk is, zeker in de rui.
Vanmiddag was het hier dan ook weer een waterballet. Op een enkeling na gingen ze er heerlijk in. Sommigen hebben niet zo'n trek of worden er al snel uit weggejaagd. Gevolg is dat zo eentje dan wel eens niet aan badderen toekomt. Meestal zal zo een er de volgende keer zeker weten wel in gaan. Ze voelen zich denk ik ook wat vies en vuil door alle schilfertjes van nieuwe en oude pennen... De huid eromheen vernieuwd zich ook, gevolg is toch dat ze het aanvoelen als iets dat heerlijk verlicht.



Er zij ook liefhebbers die ze een lauw bad geven en masseren. Die weten van gekkigheid ook niet meer wat belangrijk is denk ik. Zonder twijfel zal het prettig kunnen zijn maar een wringende duif behoud geen veer op die manier + waar haal je de tijd vandaan?
Lekker de mogelijkheid geven om het zelf te doen is prima.

Ik heb wel de gewoonte het geen ijskoud water te laten zijn. Een scheut kokend water erdoorheen. Soms een dikke druppel bleek. Zout en azijn deden we vroeger maar daar zie ik het nut niet van, laat staan commercieel badzout.
Doe maar gewoon, dan is het al goed genoeg!

Gisteren was er ook nog het praatje dat afdeling 12 toch echt niet samen wilde gaan met afdeling 5... Terwijl er van 12 dan juist weer wel een flink aantal verenigingen naar 5 zouden willen. Pffff wat een lui joh. Volgens mij voor emotie en wordt er maar beperkt nuchter en verstandig gedaan. Samen of niet, kijk wat je hebt en probeer enkele jaren vooruit te kijken en bedenk wat het beste zou zijn om de mensen die het over enkele jaren nog kunnen, met duiven spelen, de beste uitgangspositie te geven... Beetje zoals je de aarde erft van je kinderen...

Lekker imago houden we zo ook als duivenliefhebbers....