maandag, november 17, 2014

Stip op de horizon

Roerige tijden in bestuursland. Ik verneem dat van diverse kanten en meest recent ook van senior die de voorzittershamer van de Zeeuwse afdeling vorige week weer in handen kreeg. Onrust vanwege een onvoldoende kordate aanpak om de Zeeuwse duivensport de toekomst in te leiden.

Er is een stip op de horizon nodig.
2/3 van de liefhebbers is over 10 jaar te oud (75+).
Die moeten we (samen met onszelf) nog zo'n 10 jaar duivensport geven zonder veel gedoe.
Daarnaast moet de duivensport daarna in een vorm door die toekomstbestendig is voor een kleinere club ambitieuse lui die het minder hobbiematig aanpakken dan velen nu. Dat moet die 2/3 ouder wordende liefhebbers ook wel willen inzien uiteraard.

Waarom wordt dat nu niet vertolkt?


Er zijn teveel echo's actief... stap over je eigen schaduw heen en dien de duivensport door deze met z'n allen de toekomst in te helpen! "vlucht naar de toekomst" was zoiets maar mistte als je het mij vraagt de stem van het volk. Die werd immers pas gevraagd/ gegeven toen het concept (of zelfs meer al) al stond. Daarbij is de werkelijkheid zo in verandering dat de aanzet ten spijt er al vele dingen anders zijn!
Niet erg dat initatieven stranden of het niet helemaal het schot blijkt te zijn in de juiste richting. Zo gaat dat nu eenmaal. Wees flexibel en pas (je) aan op de veranderingen!

---

Het is wachten op een vervoersverbod... hopen maar dat de Beurs in Houten  niet getroffen wordt door een verbod. Ik begreep dat de lokatie waar de vogelgriep is geconstateerd tussen Utrecht en Gouda is... Zonder twijfel niet heel ver van Houten dan?!

In Engeland was het ook al beland begreep ik; nog niet bekend welke soorten vogelgriep daar werden geconstateerd. Wat een heisa elk jaar toch weer met die griep.