vrijdag, oktober 16, 2015

In bad

de duivinnen zijn uit terwijl ik dit schrijf. Ze vliegen niet zo veel. Kort na het uitlaten gingen de dames die er niet direct uitgingen wel direct in bad. Ontzettend belangrijk, vooral nu. Duiven voelen het ongemak van huidschilfers en nog niet ontlokken veren . Daarnaast is het net als met de rest van het hok. Door de hogere luchtvochtigheid blijft meer stof plakken (kijk maar eens naar de ramen, die zijn nu nog sneller wit en dat is mede vanwege de luchtvochtigheid. Hierdoor slaat het sneller neer. Dus ook op de duivenlijven zelf.

Een nieuwe zak grit gekocht. Ik ben gewend zo'n beetje om de dag nieuw grit te geven. Ruim.

Van fijnzaad enz ben ik afgestapt. Matador Super Rui is erg goed en bevat al best veel klein spul. 1x per week voer met lijnzaadolie en volgens mij is dat al met al meer dan voldoende.

Het duivenlijf moet het toch echt zelf doen... Een duif kent de behoefte van zijn lichaam! Waarom weet ze immers wanneer ze zoals bij de kweek meer erwten moet eten vanwege de eiwitten? Als je ruim verstrekt van een goede mengeling voer, dan mag een duif geen gebreken laten zien.
Verstrek je vitamines etc, dan raak je het beeld kwijt van de èchte krachtpatsers en de kunstmatiger gezond gehouden dieren!